Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » AMK-lehti 2/2015: Pedagogia murroksessa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

AMK-lehti 2/2015: Pedagogia murroksessa

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 11:16
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen yhteisen verkkojulkaisun AMK-lehden (eng. UAS Journal) teema ”Pedagogiset ratkaisut, uudistuva opettajuus ja pedagogiikka” houkutteli monen alan asiantuntijoita lähettämään ennätysmäärän artikkeliehdotuksia. Numeroon valikoituneissa artikkeleissa nostetaan esille erilaisia pedagogisia kokeiluja ja tarkastellaan erityisesti opettajan työn kehittämistä. Kilpailukyvyn kasvattamiseksi korkeakoulut panostavat pedagogisiin innovaatioihin ja kehittävät muuttuvassa toimintaympäristössä aktiivisesti osaamistaan.

AMK-lehden uudessa numerossa opettajuutta tarkastelevien artikkeleiden näkökulma on opiskelijoiden asiantuntijuuden vahvistamisessa ajattelun valmiuksia, vuorovaikutusosaamista, yhteisöllisyyttä ja ohjaustoimintaa kehittämällä. Aiheeseen johdattelee Niinistö-Sivurannan artikkeli, joka pohdiskelee ajattelun taitojen tukemista opettajan pedagogisen toiminnan kulmakivenä.

Pedagogisen kehittämisen malleja pohtivat artikkelit pureutuvat oppijoiden aktiivisen toiminnan ohjaamiseen ja osallistumiseen muun muassa trialogisen mallin mukaisesti. Ohjausta tapahtuu sekä autenttisissa että simuloiduissa työelämäympäristöissä. Yhteistyöyrittäjä osallistuu opetusprosessiin mentoroimalla opiskelijoita ja ottaen heidät mukaan yrityksen arkeen. Honkasen ja Veijolan artikkelissa esitellään luovuutta edistävää trialogista mallia.

Teemanumerossa tarkastellaan myös opettajuutta ja sen muutosta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. YAMK-opettajalta edellytetään kehittämisotetta ja innovatiivisuutta siinä missä YAMK-opiskelijaltakin. Innovaatiokyvykkyyteen paneudutaan tarkemmin Sorsan, Nurmisen, Jolkkosen & Ahosen artikkelissa ja Sandellin artikkelissa puolestaan YAMK-opettajuuden ja asiantuntijuuden yhdistämiseen sekä verkostojen merkitykseen.

Tutustu AMK-lehden numeroon 2/2015 osoitteessa www.uasjournal.fi.

Lisätiedot:
Päätoimittaja Ilkka Väänänen, Lahden ammattikorkeakoulu, puh. 050 321 8895 tai sp. etunimi.sukunimi@lamk.fi  

Teematoimittaja Liisa Timonen, Karelia-ammattikorkeakoulu, puh. 050 591 3397 tai sp. etunimi.sukunimi@karelia.fi

Teematoimittaja Erja Turunen, Metropolia Ammattikorkeakoulu, puh. 040 737 8566 tai sp. etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Teematoimittaja Eija Mattila, Laurea-ammattikorkeakoulu, puh. 046 856 7732 tai sp. etunimi.sukunimi@laurea.fi

AMK-lehti//UAS Journal on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen verkkojulkaisu, joka kertoo ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta. Verkkojulkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

www.uasjournal.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs