Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Amis-väen voimaliike ammattiosaamisen puolesta ma 22.8.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Amis-väen voimaliike ammattiosaamisen puolesta ma 22.8.

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 09:58
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat, opettajat ja henkilökunta käynnistävät uuden lukuvuoden valtakunnallisella tempauksella Ammatillinen koulutus liikkeessä. Tempauksella kiinnitetään huomiota ammattiosaamiseen.

Myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ammatilliset oppilaitokset Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto tempaisevat useilla kampuksilla ma 22.8.2016 klo 12. Opiskelijat ja henkilöstö rakentavat esityksen, joka kuvaa sitä liikettä, voimaa ja notkeutta, jota ammatillinen koulutus tarjoaa eri-ikäisille opiskelijoille ja alueen elinkeinoelämälle.

Kyseessä on Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n, Suomen Opiskelija-Allianssin OSKU ry:n ja Opetusalan ammattiliitto OAJ:n yhteinen hyväntuulen ponnistus, jonka tarkoituksena on korostaa ammatillisen koulutuksen ja ammattiosaamisen merkitystä luoden hyvää henkeä vaikeina aikoina.

Samana päivänä AMKE, Sakki, OSKU ja OAJ luovuttavat opetus- ja kulttuuriministerille yhteisen kannanoton ammatillisen koulutuksen puolesta.

Lausunnolla olevan lakiesityksen mukaisesti vuoden 2017 ammatillisen peruskoulutuksen rahoitukseen tehdään valtakunnallisesti pysyväksi tarkoitettu 190 miljoonan euron leikkaus. Se vastaa 18 000 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkaa.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän järjestämän ammatillisen koulutuksen rahoitus on vähentynyt viisivuotiskaudella (2012 – 2016) 10,5 miljoonaa euroa. Leikkaukseen on sisältynyt muun muassa 220 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikan vähentäminen. Hallituksen esittämä vuoden 2017 ammatillisen koulutuksen leikkaus vähentää edelleen rahoitusta noin 8 miljoonaa euroa vuositasolla.

Opiskelijoiden, uusien opiskelijoiden ja suoritettujen tutkintojen määrissä ammatillinen koulutus on perusopetuksen jälkeen suurin osa suomalaista koulutusjärjestelmää.

Kutsu viestimille
Viestimien edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan ma 22.8.2016 klo 12. Tempaus liikuttaa väkeä seuraavilla kampuksilla - joista Viitaniemi on suurin - tuohon samaan aikaan:
Kankaan kampus, osoite: Kympinkatu 3B, Jyväskylä
Kyllönmäen kampus, osoite: Keskussairaalantie 21, Jyväskylä
Priimuksen kampus, osoite: Taulumäentie 45, Jyväskylä
Viitaniemen kampus, osoite: Viitaniementie 1, Jyväskylä (A- ja C-rakennusten välissä oleva sisäpiha)
Jämsän ammattiopisto, Myllymäen kampus, osoite: Koulutie 19, Jämsänkoski

Kartat osoitteessa: https://www.jao.fi/fi/Yhteystiedot/Toimipisteet-ja-kartat

Lisätiedot
Minna Ahokas, koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5851
Ari Porki, koulutuspäällikkö, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4433

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs