Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Amiedun Avoimet ovet -tapahtuma kiinnosti nuoria

Amiedu

Amiedun Avoimet ovet -tapahtuma kiinnosti nuoria

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 10:00
Julkaisija: Amiedu

Amiedussa maaliskuussa järjestetty Avoimet ovet -tapahtuma keräsi ennätyskävijämäärän nuoria aikuisia. Nuoria kiinnosti nähdä Amiedun oppimisympäristöt Helsingin Pitäjänmäellä, kuulla kouluttajilta opiskelumahdollisuuksista ja tavata työnantajia. Tapahtuma oli suunnattu Nuorten aikuisten osaamisohjelman kohderyhmälle: 20–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa.
 
Koulutuksesta ja ammatinvalinnasta kiinnostuneet nuoret pääsivät tapahtumassa muun muassa kuulemaan tietoiskuja ja oppilashaastatteluja, osallistumaan opastetuille tutustumiskierroksille koulutustiloissa, tutustumaan kouluttajiin sekä seuraamaan työnäytteitä. Lisäksi vieraat saivat tutustua Amiedun verkko-oppimisympäristöön ja kuulla mahdollisuuksista hyödyntää tutkintojen suorittamisessa verkko- ja mobiilioppimista.

Urakahvilassa tarjottiin ohjausta opintoihin ja ammatin valintaan. Tapahtumassa oli mukana Amiedun ammattialoista rakennusala, sähköala, kiinteistöpalvelu- sekä puhdistus- ja kotityöpalvelualat, ICT-ala, kaupan ala, hoiva- ja hoitoala, välinehuolto, eläintenhoito sekä yritysturvallisuus. Lisäksi tapahtumassa esittäytyivät maahanmuuttajapalvelut.

- Nuorten aikuisten osaamisohjelma on ollut käynnissä nyt kolmatta vuotta ja tulokset ovat olleet lupaavia. Avoimet ovet -tapahtuma järjestettiin Amiedussa kolmatta kertaa. Näin näytimme konkreettisesti, miten opiskelu meillä toteutetaan työnantajien kanssa yhteistyössä: käytännönläheisesti ja joustavasti. Uskomme, että tapahtuman parasta antia nuorille olivat henkilökohtaiset kontaktit potentiaalisiin työnantajiin ja kouluttajiin sekä tutustuminen monipuolisiin oppimisympäristöihimme, kertoo Amiedun rehtori ja Ami-säätiön johtaja Timo Karkola.  

Yritykset tavoittivat kiinnostuneita nuoria

Tapahtumassa oli mukana yrityksiä mm. kaupan, hoivan ja logistiikan aloilta sekä työntekijäjärjestöjä. Nuorille tapahtuma tarjosi mahdollisuuden kuulla erilaisista työ- ja ammattivaihtoehdoista suoraan yritysten edustajilta. Mukana oli yrityksiä, jotka kokevat tärkeäksi nuorten työ- ja uramahdollisuuksien tarjoamisen sekä kehittämisen.

G4S Suomen HR-assistentti Kimmo Kaartinen esitteli maailman toiseksi suurimman yksityisen työnantajan tehtävätarjontaa.

- Meillä on kesätyöpaikat nyt auki ja tämä on hyvä tilaisuus löytää potentiaalisia työnhakijoita. Samalla voimme kertoa erilaisista turvallisuusalan työtehtävistämme, ihmisistämme ja uratarinoistamme. Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita, joten uskoisin, että saamme runsaasti hakemuksia tätä kautta.

Witronin Site Manager Antti Marttala kertoi saksalaisen logistiikkaratkaisujen toimittajan rekrytointitarpeista.

- Me haemme näkyvyyttä ja potentiaalisia tulevia witronilaisia muun muassa sähkö- ja automaatioalan asentajien tehtäviin. Witronilla on erittäin suuri hanke Sipoossa, mikä työllistää ja tarjoaa tehtäviä osaajille. Tapahtuma on erittäin hyvä ja aktiivinen, täällä on monen alan toimijoita.

ISS Palvelut Oy:n koulutuspäällikkö Elli Velling oli tapahtumassa mukana kolmatta kertaa.

- Meidän kesätyöpaikkamme ovat auki ja tässä tapahtumassa tavoitamme hyvin Nuorisotakuu-kohderyhmän. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja haluamme mahdollistaa nuorille hyvän kesätyökokemuksen. ISS:llä on tällä hetkellä valtakunnallisesti auki satoja kesätyöpaikkoja  siivous-, kiinteistöhuolto-, turvallisuus- ja ruokailupalveluissamme.  Haemme ammattilaisia tai nuoria kasvamaan meillä ammattilaiseksi.

Esperi Care Oy:n henkilöstöpäällikkö Maarit Parkkola piti tapahtumaa onnistuneena:

- Meillä on jatkuva tarve hoiva-alan työntekijöistä. Tässäkin tapahtumassa tavoitimme runsaasti ihmisiä, jotka miettivät alan valintaa ja elämäänsä pidemmälle. Täällä oli todella paljon alasta kiinnostuneita nuoria.


Lisätietoja
Timo Karkola
johtaja, rehtori
Puh. 020 7461 438
timo.karkola(at)amiedu.fi

Liitetiedostot

Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs