Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Älypuhelinsovelluksella Sense-liikeideakilpailun voittoon

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Älypuhelinsovelluksella Sense-liikeideakilpailun voittoon

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 16:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-liittouma (Hämeen ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulu) järjestää vuosittain yhteisen liikeideakilpailun, Sensen. Tänä vuonna kilpailuun osallistui ennätykselliset 260 ideaa ja yli 700 opiskelijaa. Kilpailun huipennus on päivän mittainen kehittämistyöpaja, ja sen päätteeksi parhaiden ideoiden ja tiimien valinta. Huipennus järjestettiin keskiviikkona 17.4. Visamäessä Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. Voittaneet ideat olivat Drinkxit (Laurea), Uppo & Tukki (Lamk) ja Book for Hockey goalies (Laurea). Voittaneet ideat saivat Keksintösäätiön TULIsta Tuoteväylään -rahoituksen ja tiimien jäsenet saivat Aina Com Oy:n lahjoittamat tablet-tietokoneet ja älypuhelimet.

Voittaja tiimi Drinkxitin ideana on tarjota ravintoloille ja näiden asiakkaille älypuhelinsovellus juomien suunnitteluun, tilaamiseen ja maksamiseen. Drinkxitin toinen jäsen Anna Kantell kommentoi Sense-liikeideakilpailun päätöspäivää seuraavasti:

Koin loppukilpailupäivän kivana ja hyödyllisenä, voittorahoilla kehitämme ideallemme nettisivut. Työpajatyöskentely auttoi tunnistamaan ja valitsemaan asiakasryhmiä, lisäksi työskentelyssä pystyi vertailemaan liiketoimintamallin muuttumista ja kehittymistä. Business Model Canvas -työkalu antoi selkeän rakenteen liiketoimintamallinnukselle. Sense-kilpailuun osallistuminen lisäsi omaa innostusta, ja menestystä voi hyödyntää idean yhteistyöverkoston kokoamisessa.

Loppukilpailun tuomareita toimivat Pete Herranen (Markkinointiviestintä 42 Oy), Hillevi Kaarlenkaski (Innopark Programmes Oy), Janne Kuittinen (AinaCom Oy), Mervi Käki (Kehittämiskeskus Häme Oy) ja Alexey Schmatko (St. Petersburg State University of Economics).

Kilpailutuomariston puheenjohtaja Pete Herranen kommentoi loppukilpailua seuraavasti:

Kilpialun taso oli hyvä, ideat olivat monipuolisia ja erilaisissa kehitysvaiheissa. Tiimit ja ideat olivat pääosin kansainvälisiä ja kansainvälisyyteen tähtääviä. Voittaja idealla on useita eri ansaintamahdollisuuksia ja idean skaalautuvuus on houkutteleva. Erilaiset mobiililaitteiden sovellukset ovat tätä päivää, ja niillä on kasvavat liiketoimintamahdollisuudet.

Ensi vuodelle kaipaisin ideoita, jotka pureutuvat yhteiskuntamme haasteisiin: esimerkiksi ikääntymiseen, julkisten palveluiden tuottamismahdollisuuksiin yksityisen sektorin puolella, työvoimapulan ennakointiin ja ulkomaalaisten maahanmuuttajien kotouttamisen helpottamiseen.

Loppukilpailupäivän työpajoihin valmentajana osallistunut HAMKin markkinointikoordinaattori Teemu Korpi koki työskentelyn seuraavasti:

Homma meni eteenpäin, tiimit ohjasivat itse itseään ja tiimien väliset keskustelut olivat luonnollisia. Työskentely tuntui sopivan opiskelijoille hyvin. Tiimit tuntuivat tietävän hyvin mitä olivat tekemässä. Yksityiskohtia saattoi silloin tällöin joutua avaamaan. Pitkä päivä väsytti, ja tuntui hyvältä englanniksi puhua liiketoiminnan kehittämisestä erilaisten tiimien kanssa.

Sense-liikeideakilpailu on merkittävä ideoitten ja yrittäjähenkisten opiskelijatiimien aktivoija. Kilpailu uudistuu joka vuosi, uudistuksessa aikaisemmat kokemukset ja uudet pedagogiset ja sisällölliset kokeilut ovat etusijalla. Ensi vuoden suunnittelu alkaa tämän vuoden toukokuussa.

Lisätietoja
lehtori Vesa Tuomela, vesa.tuomela@hamk.fi tai p. 03 646 2676

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs