Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Aktiivisesti ikääntyen Euroopassa -julkaisu ilmestynyt TAMKin julkaisusarjassa

Tampereen ammattikorkeakoulu

Aktiivisesti ikääntyen Euroopassa -julkaisu ilmestynyt TAMKin julkaisusarjassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 10:07
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Aktiivisesti ikääntyen Euroopassa -hankkeen loppuraportista on syntynyt julkaisu. Julkaisu on suunnattu ajatusten herättäjäksi ja ideoiden antajaksi ikääntyneiden parissa työskenteleville, koulutuksen ja kehittämisen asiantuntijoille, oppimateriaaliksi alalle opiskeleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kaksivuotista hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu.

Hankkeessa etsittiin ratkaisuja ja toimintamalleja EU-kumppanimaista tuotaviksi ja juurrutettaviksi Pirkanmaalle ja muualle Suomeen. Samalla vaihdettiin hyviä käytäntöjä ja kehitettyjä toimintamalleja EU-kumppanimaiden kanssa.

Julkaisussa kuvataan hankkeen toimintaa ja kokemuksia eurooppalaisesta yhteistyöstä. Mitä opimme Hollannista, Itävallasta, Englannista ja Ruotsista sekä millaisia ideoita ja toimintamalleja toimme Euroopasta Pirkanmaalle? Kyseessä on käytännönläheinen ja kokemusperäinen artikkelijulkaisu, jossa esitellään TAMKin toteuttamaa juurruttamistoimintaa Pirkanmaalla. Artikkelijulkaisun kirjoittajina ovat toimineet hankkeeseen osallistuneet opettajat, projektihenkilöstö ja muut asiantuntijat. Opintomatkojen helmet on koottu osallistujien kokemuksista.

Hankkeen EU-partnereina toimivat Hollanti, Itävalta ja Englanti. Hankkeessa tehtiin myös vertailukehittämistä Ruotsin Västeråsin kanssa. Pirkanmaalta hankkeeseen osallistuivat Kangasalan, Nokian ja Pirkkalan kunnat, yksityisiä seniori- ja vanhustyön organisaatioita sekä muita yrityksiä. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto ja Pirkanmaan ELY-keskus. Hanke päättyi lokakuussa 2014.

Kirjan tiedot:

Aktiivisesti ikääntyen Euroopassa -  hyvät käytännöt ja toimintamallit
Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja.
Sarja B. Raportteja 75.

ISBN 978-952-5903-61-4(PDF)

131 s., kuv.

Ilmestymispäivä: 5.2.2015

Julkaisun voi lukea osoitteessa: http://julkaisut.tamk.fi/PDF-tiedostot-web/B/75-Aktiivisesti-ikaantyen-Euroopassa.pdf

Lisätietoja kirjasta ja Aktiivisesti ikääntyen Euroopassa (Active Ageing in Europe) -hankkeesta:

Tarja Heinonen
Kehittämispäällikkö, hyvinvointi
Development Manager, Wellbeing

tarja.heinonen@tamk.fi

p. 050 5685354


Lisätietoja TAMKin julkaisuista:

Tiina Kenttälä-Koivumäki
Julkaisukoordinaattori
Tampereen ammattikorkeakoulu/TAMK julkaisut
tiina.kenttala-koivumaki@tamk.fi
p. 040 8012 780

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs