Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ainutlaatuinen vastuullisen liiketoiminnan työvoimapoliittinen koulutus käynnistyy syksyllä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ainutlaatuinen vastuullisen liiketoiminnan työvoimapoliittinen koulutus käynnistyy syksyllä

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2013 klo 13:46
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen ELY-keskus järjestävät "vastuullisen liiketoiminnan osaaja" -koulutuksen työttömille tai työttömyysuhan alaisille. Koulutukseen otetaan 12 opiskelijaa ja se käynnistyy lokakuussa 2013.

– Tämä on yksi keino vastata Keski-Suomen korkeaan työttömyyteen. Työnhakijan osaamisprofiili sekä työllistymismahdollisuudet paranevat, koska hän voi tarjota uutta ja ajankohtaista vastuullisuusosaamista työnantajalle, projektipäällikkö Jaana Teriö kertoo.

Yritysasiakkaat ja nykyään myös yksittäiset kuluttajat ovat kiinnostuneet yritysten toimintatavoista, eettisyydestä ja vastuullisuudesta. Myös pk-yritykset ovat heränneet kuluttajien arvomuutokseen ja halu vastuullisuusulottuvuuksien huomioimiseen on kasvanut.

– Yritykset miettivät, kuinka viestiä vastuullisuudesta kuluttajalle oman toiminnan kehittämisen lisäksi. Se edellyttää, että tunnistetaan ensin mikä yrityksemme toiminnassa on vastuullista. Tähän tarvitaan liiketoiminnan ja vastuullisuuden osa-alueiden sekä niiden edistämisen ja mittaamisen ymmärrystä, koulutuksen vastuuopettaja Pauliina Silvennoinen toteaa.

– Esimerkiksi monessa maaseutumatkailuyrityksessä toimitaan luonnonvaroja kunnioittaen ja paikallista kulttuuria ylläpitäen, hyödynnetään paikallista työvoimaa ja hankitaan raaka-aineet läheltä.  Niistä ei vain huomata kertoa asiakkaalle ja nostaa niitä kilpailueduksi markkinoinnissa.

Aihe on ajankohtainen myös Keski-Suomen Osuuspankille, jossa ollaan parhaillaan laatimassa yhteiskuntavastuuohjelmaa.

– Me tarjoamme mielellämme tässä koulutuksessa olevalle harjoittelupaikan. Näin saamme itsekin asiaan uusia näkökulmia ja harjoittelija pääsee oikeasti paneutumaan teemaan, henkilöstöjohtaja Anna-Mari Rossi sanoo.

Koulutuksen sisällöt kohdistuvat ympäristöllisiin, sosiaalisiin, kulttuurillisiin sekä taloudellisiin näkökulmiin ja se pitää sisällään työssäoppimisjakson alueen yrityksissä ja organisaatioissa. Opiskelija saa uusia menetelmiä ja työkaluja organisaation kilpailukyvyn ja tuottavuuden tehostamiseksi uudistuvilla markkinoilla. Haku koulutukseen osoitteessa www.mol.fi on käynnissä ja päättyy 2.9.2013.

Lisätietoja:
Jaana Teriö, projektipäällikkö (tavoitettavissa 1.-12.7.), etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs