Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Aikuisohjauksen tarve edelleen kasvussa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Aikuisohjauksen tarve edelleen kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2013 klo 09:42
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

ERKKERI-päätösseminaarissa 14.2. suunnataan katseet tulevaan

Vain vajaalla kymmenesosalla aikuisoppilaitoksissa ohjaustehtäviä hoitavista oli opinto-ohjaajan kelpoisuus ja asianmukainen koulutus kansallisen opinto-ohjauksen arvioinnin (2004) mukaan. Tähän haasteeseen tarttui aikoinaan ERKKERI-projekti. Projektin puitteissa tehty ohjauspalveluiden kehitystyö päättyy pian, mutta aikuisten ohjauspalveluille on edelleen kysyntää.

– Aikuisohjauksen tarve vain kasvaa tulevaisuudessa. Yhteiskunnallisena tavoitteena oleva työurien pidentäminen edellyttää, että vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa olevat voivat hankkia ajantasaisen ammattitaidon, projektipäällikkö Jorma Sinkkonen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta kertoo.

– Tulevilla uudistuksilla pyritään luomaan uusia opintomahdollisuuksia niille, joilla on puutteita aikaisemmassa koulutuksessa. Ohjaajien ammattitaitoa tulee jatkossa suunnata entistä enemmän hakevaan toimintaan.

Valtakunnallisen ERKKERI-projektin kehitystyö on kantanut hedelmää. Neljän vuoden aikana lähes tuhat ohjausalan ammattilaista kouluttautui projektin järjestämissä koulutuksissa, konsultaatiota räätälöitiin yli 400 osallistujalle ja koulutuksia juurtui osaksi organisaatioiden toimintaa.

Onnistuneen projektin loppumetreillä katse suunnataan jo tulevaan. Projektin päätösseminaarissa esillä ovat tuloksien ja niiden yhteiskunnallisten vaikutusten lisäksi myös tulevaisuuden näkymät. Ohjauksesta tulevaisuuden muutosvoimana kertoo tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koulutuspäällikkö Leena JokinenTurun yliopistosta. Seminaari järjestetään 14.2. Jyväskylässä, koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian tiloissa, Salmirannnatie 8.

ERKKERI-projektin (ESR) toteutuksesta vastasi JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu yhteistyössä HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuksen kanssa. Tärkeimpänä yhteistyökumppanina toimi koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian TE-ERKKERI-projekti. Projektit ovat osa laajempaa Opin Ovi-hankeperhettä.

Lue lisää:www.erkkeri.info

Lisätietoja:
Jorma Sinkkonen, projektipäällikkö, 040 730 9246, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs