Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Afrikkalaiset vaihto-opettajat myllyttävät ”kehitysjournalismia” Turun AMK:ssa

Turun ammattikorkeakoulu

Afrikkalaiset vaihto-opettajat myllyttävät ”kehitysjournalismia” Turun AMK:ssa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 13:49
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Taideakatemian journalismin opiskelijoiden maailmankuvaa pöllytetään seuraavan kahden viikon ajan intensiivisesti. Journalismin koulutusohjelman vieraiksi saapuvat afrikkalaiset vaihto-opettajat herättelevät opiskelijat tutkimaan kehityksen suhdetta viestintään ja journalismiin.

Newswriting – Focus on Development Journalism -kurssilla pohditaan, mitä kehityksellä, ”kehitysviestinnällä” ja ”kehitysjournalismilla” tarkoitetaan niin länsimaissa kuin kehittyvissäkin maissa. Suomessa käsitteelle ”development journalism” ei ole vakiintunut yleistä käsitettä, vaan puhutaan kehitysmaajournalismista, joka viittaa enemmänkin journalismiin, jota kehittyvistä maista tehdään.

Niin sanotulla kehitysjournalismilla on ja on ollut kehityksen kannalta keskeinen rooli kehittyvissä maissa – mitä se siis konkreettisesti tarkoittaa, millaista journalismia ja millaisin ehdoin kehittyvissä maissa tehdään? Entä miten kehitys ja journalismi yhdistyvät toisiinsa länsimaisen käsityksen mukaan? 

Kurssin vetäjät ovat afrikkalaisia journalismin ammattilaisia:
Bertha Amakali, Deputy Head of Media Technology Department, Polytechnic of Namibia
Geofrey Aloyce, Head of Journalism Department, University of Iringa, Tansania
Kodwo Boateng, Acting Dean, Ghana Institute of Journalism

Kurssi on osa Turun AMK:n journalismin koulutusohjelman JOCID-hanketta (Journalism for Civic Involvement, Democracy and Development).

- Oman lisämausteensa tuo se, että kurssilla ovat mukana myös afrikkalaiset ja eurooppalaiset vaihto-opiskelijamme yhdessä suomalaisten opiskelijoiden kanssa.  Odotan mielenkiinnolla dialogia, joka kurssilla syntyy osallistujien kesken, JOCID-hankkeen koordinaattori, lehtori Pia Alanko sanoo.

Vaihto-opettajat ovat Turun ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelman vieraina 3.–14.3.2014.

Lisätietoja:
Koordinaattori, lehtori Pia Alanko (journalismin ko.)
pia.alanko@turkuamk.fi
puh. 040 3550195

jocid.turkuamk.fi

JOCID IV – Journalismi vaikuttamisen välineenä

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs