Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Aapiskukkopalkinto Turkuun (julkaisuvapaa 8.9.)

Turun kaupungin sivistystoimiala

Aapiskukkopalkinto Turkuun (julkaisuvapaa 8.9.)

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 14:00
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Julkaisuvapaa 8.9.2016

FinRA, Finnish Reading Association, myöntää 2016 Aapiskukkopalkinnon kansainvälisenä lukutaidon päivänä Leonard Stenroosille arvostuksena hänen työstään romaanitaustaisten lasten ja nuorten koulunkäynnin tukemiseksi.

Leonard Stenroos on ollut Turun sivistystoimialan Samppalinnan koulussa koulunkäynninohjaajana 20 vuotta. Hän on arvostettu romanien keskuudessa. ”Leukku” Leonard Stenroos on omalla esimerkillään osoittanut, että kouluttautuminen ja työnteko kannattavat ja ovat mahdollisia kaikille.

Palkinto luovutetaan kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8.9.2016 kello 12.30 Turun perusopetuksen Monikulttuurisen opetuksen ajankohtaisiltapäivänä Siirtolaisuusinstituutissa, Eerikinkatu 34, Turku.

FinRA on myöntänyt Aapiskukkopalkinnon tunnustuksena erinomaisesta lukutaitoa edistävästä työstä kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8. syyskuuta vuodesta 1981. FinRA on vuosien varrella huomioinut Suomen vähemmistöjä. Palkinnon on saanut muun muassa Märta Tikkanen, saamelainen Kerttu Vuolab ja Selkouutiset/LL-bladet.

FinRAn muusta toiminnasta mainittakoon elokuinen Turun kansainvälinen oppimisen konferenssi, jossa runsaat 300 oppimisen ammattilaista kokoontui keskustelemaan mm vähemmistöjen ja toisella kielellä oppivien tukemisesta.

Turun kaupungin sivistystoimiala on koordinoinut Romanioppilaiden perusopetuksen tukeminen ja Romanikielen kielipesä -hankkeita. Hankkeissa ovat olleet mukana muun muassa aluehallintovirasto, romaniasiain neuvottelukunta ja työ- ja elinkeinokeskus ammatillisen koulutuksen, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi. Hankkeiden valtionrahoitus päättyy vuoden lopussa.

Romanit ovat kielellinen ja kulttuurinen vähemmistö, joka on asunut Suomessa yli 500 vuotta. Suomen romaneita arvioidaan olevan n. 10 000. Lisäksi Ruotsissa asuu noin 3 000 suomalaista romania. Romaneita elää koko maassa, suurin osa kuitenkin Etelä- ja Länsi-Suomen kaupungeissa. Romaneilla on vahva oma kulttuurinen identiteetti, mutta he tuntevat hyvin voimakkaasti olevansa suomalaisia.

Lisätiedot:

FT Ann-Sofie Selin, FinRAn pj
puh. 040 0591 495

KM Annika Rae
puh. 040 1964 874
Monikulttuurisen opetuksen suunnittelija
Sivistystoimiala, perusopetus

KM Jorma Kauppila, rehtori
puh. 050 4323 607
Katariinan koulu ja Samppalinnan koulu

kaikkien s-posti: etunimi.sukunimi@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs