Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ääntä, tekstiä ja kuvia sisältävät DaisyTrio-oppikirjat tilattavissa Oppari-verkkokaupassa

Celia

Ääntä, tekstiä ja kuvia sisältävät DaisyTrio-oppikirjat tilattavissa Oppari-verkkokaupassa

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2013 klo 10:14
Julkaisija: Celia

Celia-kirjasto on kehittänyt uudenlaisen kirjatyypin, jossa yhdistyvät teksti, ääni ja kuvat. DaisyTrio on suunnattu erityisesti oppilaille, joilla on luki- tai muu oppimisvaikeus tai jotka muusta syystä tarvitsevat erityistä tukea oppimisessa.

Celia-kirjasto tuottaa syyslukukauden 2013 alkuun DaisyTrio-kirjoiksi muun muassa perusopetuksen Pisara- ja Tähti-sarjojen kirjoja. Tuotannossa olevista kirjoista voi jo tehdä tilauksen Oppari-verkkokaupassa ja tilaukset toimitetaan syyslukukauden alussa.

Kirjaa käytetään tietokoneen ja Daisy-lukuohjelman avulla. Oppilas voi seurata oppikirjan tekstiä tietokoneen ruudulta ja kuunnella samalla kirjan tekstin ääneen luettuna. Ääneen luettu teksti näkyy ruudulla korostettuna.

DaisyTrio-kirjassa on selkeä rakenne ja kirjojen sisältöä ja ulkoasua on toimitettu sopimaan luki- ja oppimisvaikeuksisille oppilaille. Huomiota on kiinnitetty mm. tekstin luettavuuteen ja esitystyyliin.

DaisyTrio-kirja tukee monikanavaista oppimista ja opetuksen eriyttämistä. Kirja myös tukee lukemisen taitoja, sillä oppilas voi itse ohjata etenemistään tekstissä: pysähtyä ja toistaa kuulemansa, alkuopetuksen oppikirjoissa esimerkiksi tavuittain.

Lukuohjelma sisällytetään kirjoihin

Celian DaisyTrio-kirjoihin lisätään elokuusta 2013 lähtien EasyReader Express -ohjelma, jonka avulla kirjaa voi käyttää Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneella. Käyttäjän on myös mahdollista itse ostaa ominaisuuksiltaan monipuolisempi EasyReader-ohjelma tai ladata ilmainen Amis-ohjelma Celian verkkosivuilta.

Pilottikäyttäjän haastattelu Pointti-verkkolehdessä

Uudentyyppinen oppikirja on ollut käytössä 20 pilottikoululla. Opettajien palaute kirjasta on ollut kannustavaa. Erityisesti on kiitelty ominaisuuksia, joita kustantajien lisämateriaalissa ei ole, kuten ääneen luenta tavu kerrallaan alkuopetuksen kirjoissa. Taikamaan aapista opetuksessaan testikäyttänyt koulunjohtaja Minna Kilpeläinen Kontiolahdelta kertoo kirjan soveltuvan erityisen hyvin oppilaalle, jolle lukemisen prosessi on vielä hidasta ja ponnistelua vaativaa esimerkiksi kielellisen erityisvaikeuden vuoksi.

Minna Kilpeläisen haastattelun sekä syksyksi valmistuvat DaisyTrio-kirjat voi lukea Celia-kirjaston Pointti-verkkolehdestä: DaisyTrio - Uudenlainen tekstiä, ääntä ja kuvia yhdistävä kirja opetukseen

Linkkejä:

Lisätietoja:

Tuotantopäällikkö Kirsi Ylänne, Celia-kirjasto, puh. 040 186 6024, etunimi.sukunimi@celia.fi

Pedagoginen suunnittelija Leena Holopainen, Celia-kirjasto, puh. 040 565 5176, etunimi.sukunimi@celia.fi

 

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville.

Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille. Valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs