Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 60 vuotta sairaanhoitajakoulutusta Jyväskylässä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

60 vuotta sairaanhoitajakoulutusta Jyväskylässä

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 14:01
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Juhlavuoden luentosarja käynnistyy 10.4.

Suomen keskussairaalaverkostoa alettiin rakentaa 1950-luvulla. Sairaanhoitajapulaan vastattiin aloittamalla sairaanhoitajien kouluttaminen niillä paikkakunnilla, joihin tuli keskussairaala tai yliopistollinen keskussairaala ja joissa pula oli suurin.

– Keski-Suomen keskussairaala valmistui Jyväskylään vuonna 1954 ja samana vuonna käynnistettiin myös sairaanhoitajakoulutus Keski-Suomessa. Aluksi koulutusta tarjosi Jyväskylän tilapäinen sairaanhoitajakoulu ja seuraavasta vuodesta alkaen Keski-Suomen sairaanhoitaja-terveyssisarkoulu, yksikönjohtaja Eila Latvala JAMKin hyvinvointiyksiköstä kertoo.

JAMKissa sairaanhoitajakoulutus alkoi  ammattikorkeakoulukokeiluna vuonna 1996. Toiminta jatkui JAMKille myönnetyn vakinaisen toimiluvan alla 1997 alkaen.

Jyväskylän sairaanhoitajakoulutuksen 60-vuotista taivalta juhlistetaan tänä vuonna kolmella asiantuntijaluennolla huhti-, syys- ja lokakuussa sekä entisille opiskelijoille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille suunnatulla juhlaseminaarilla 30. lokakuuta.

Ensimmäinen luento 10.4. klo 16.15–18.00 käsittelee sairaanhoitajan rajattua lääkkeenmääräämisoikeutta. Luennoitsijana on TtT, asiantuntija Johanna Heikkilä JAMKin hyvinvointiyksiköstä.

Sarja jatkuu syksyllä 11.9., jolloin TtT, yliopettaja Hanna Hopia luennoi perheiden terveyden edistämisestä ja siihen liittyvästä soveltavasta tutkimuksesta. TtL, lehtori Sirpa Valkama puolestaan käsittelee 9.10. lasten tunne- ja turvataitoja sekä siihen liittyvää moniammatillista yhteistyötä lasten ja perheiden parhaaksi.

Luennot järjestetään JAMKin Lutakon kampuksella, Piippukatu 2, ja ne ovat kaikille avoimia.

Lue lisää

 

Lisätietoja:
Eila Latvala, yksikönjohtaja, 040 744 1748, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs