Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 50. Fysiikan Päivät Oulussa 29.–31.3.2016

Oulun yliopisto

50. Fysiikan Päivät Oulussa 29.–31.3.2016

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 10:59
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, fysiikka ja Suomen Fyysikkoseura
Tiedote 22.3.2016

 

50. Fysiikan Päivät järjestetään Oulussa 29.–31.3.2016

Oulun yliopiston fysiikan oppiaine ja Suomen Fyysikkoseura järjestävät Oulussa 50. Fysiikan päivät 29.–31.3.2016. Juhlavuoden päivien teemana on ”Spektroskopia – ikkuna luonnon sydämeen” (Spectroscopy – a window to the heart of the nature). Teema korostaa kokeellisen fysiikan ja tutkimusinfrastruktuurien merkitystä ymmärryksen ja tietämyksen kehittymisessä.

Oulun Fysiikan Päivien lehdistötilaisuus järjestetään tiistaina 29.3 klo 11.30–12.30 Oulun yliopiston päärakennuksen kokoushuoneessa HR142 (Pentti Kaiteran katu 1). Tervetuloa.

Fysiikan päivien kolmepäiväinen ohjelma koostuu fysiikan eri aloja edustavien kansainvälisten huippututkijoiden key note -puheista ja lukuisista rinnakkaisistunnoista.  Kansallisille päiville kokoontuu arviolta 300 fyysikkoa jakamaan informaatiota tutkimuksen etenemisestä suomalaisissa yliopistoissa ja monikansallisissa tutkijayhteisöissä.

Konferenssi kattaa erittäin laajan tutkimusaihepiirin ulottuen aineen alkeishiukkastutkimuksesta materiaali- ja avaruusfysiikan ilmiöiden kautta lääketieteen fysiikkaan sekä energia- ja ympäristötutkimukseen.  Ohjelmassa painottuu tutkimusinfrastruktuurien merkitys nykyaikaisessa kansainvälisessä tutkimuksessa. Kansainvälisiä puhujia onkin sekä CERN LHC -projektista että moderneja röntgenvalolähteitä kuten esimerkiksi MAX IV -synkrotronia ja vapaaelektronilasereita hyödyntävästä tutkijakunnasta. Esillä on myös avaruustutkajärjestö EISCAT, jonka toiminnassa Oulun yliopisto on vahvasti mukana, sillä maan ja lähiavaruuden muodostama järjestelmä on yksi Oulun yliopiston strategian painopistealueista.

Juhlavuoden ohjelmasisällössä korostuu myös päivien historia ja Suomen Fyysikkoseuran toiminta. Pyrkimys on myös korostaa fysiikan opetuksen yhteisöllistä kehittämistä ja ajanmukaistamista erityisesti opettajille suunnatussa rinnakkaisistunnossa. Fysiikan tutkimuksen merkitys yhteiskunnalle välittyy sovelluksiin ja yritysyhteistyöhön linkittyvissä osiossa. Myös kutsupuhujista löytyy spektroskopian perusmenetelmiä hyödyntävän yrityksen johtoa.

Päivien yhteydessä tiistaina 29.3 klo 18.30–19.30 professori Hanna Vehkamäki Helsingin yliopistosta pitää Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa yleistajuisen, suurelle yleisölle tarkoitetun ilmaisen Studia Generalia -luennon aiheenaan Ilmastonmuutoksen mustat ja valkoiset lampaat – ilmakehän pienhiukkaset. 

Lisätietoja:

Professori Marko Huttula, Oulun yliopisto, fysiikka, puh. 0400 566 218, sähköposti: marko.huttula@oulu.fi

Tapahtuma verkossa: http://fp2016.fi/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs