Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 40 vuotta opettajankoulutusta Oulussa

Oulun ammattikorkeakoulu

40 vuotta opettajankoulutusta Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2014 klo 08:24
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Tänä vuonna tulee täyteen 40 vuotta siitä, kun Oulussa alettiin järjestää ammatillista opettajankoulutusta. Tästä voidaan kiittää koulutuksen pioneereja, lääninhallitusta, Opetushallitusta ja opetusministeriötä. Suomalaisella opettajankoulutuksella on kysyntää niin maailmalla kuin kotimaassa. Suomalaiset opettajat viihtyvät työssään, ja opettajan työtä arvostetaan (Helsingin Sanomat 25.6.2014).

Oulussa koulutus aloitettiin sairaanhoitajien opettajien koulutuksena 2.9.1974 Oulun sairaanhoito-oppilaitoksessa. Vuonna 1982 käynnistyi yleisaineiden opettajien pedagoginen koulutus, ja vuonna 1989 koulutus laajeni 40 opintoviikon mittaiseksi opettajankoulutukseksi. Monialainen ammatillinen opettajankoulutus aloitettiin vuonna 1995, ja vuonna 1996 perustettiin Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) yhteyteen Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu.

40-vuotisjuhlan kunniaksi Ammatillinen opettajakorkeakoulu järjestää juhlatapahtumia. Opettajan osaamispäivää vietetään 2.9. kello 8.30–11.45. Päivän aikana monipuolisissa työpajoissa käsitellään ajankohtaisia opetusalan kärkiteemoja, kuten koulutuksen osaamisperusteisuutta, monikulttuurisuutta, yrittäjyyttä ja e-oppimista. Tapahtumaan osallistuu asiantuntijavierailijoita eri puolelta Suomea. Pohjois-Suomen oppilaitoksien edustajat ja Ammatillisen opettajakorkeakoulun tärkeät yhteistahot tapaavat 3.9. kello 9.00–12.00. Tilaisuudessa pohditaan ammatillisen opettajankoulutuksen kehittämisen näkymiä ja tarpeita alueellisen yhteistyön näkökulmasta. 

Ammatillisen opettajankoulutuksen juhlallisuuksiin sisältyy myös kutsuvieraille suunnattu tilaisuus 2.9. kello 14.00 Oamkin Kotkantien kampuksen Konserttisalissa. Tilaisuudessa näytetään ensimmäistä kertaa Oulun ammatillisesta opettajankoulutuksesta kertova juhladokumenttielokuva. Puheenvuoroja pitävät muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Maija Innola ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Jarmo Paloniemi. Pohjoista aluetta tilaisuudessa edustaa saamelaisalueelta Kirste Aikio ja Kolttakulttuurisäätiö. Tilaisuuden avaa Oamkin rehtori Jouko Paaso. Paikan päälle on tulossa huomattava määrä tärkeitä yhteistyötahoja ja merkkihenkilöitä vuosien varrelta.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Oamkin Ammatillisen opettajakorkeakoulun 40-vuotisjuhlan tilaisuuksia!

Tarkemmat tiedot tapahtumista osoitteessa: oamk.fi/amok/40juhla

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Karjalainen, 050 542 2177, paivi.karjalainen@oamk.fi  

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 750 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs