Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 3D-galleria rakentuu KyAMK:n opiskelijoiden käsissä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

3D-galleria rakentuu KyAMK:n opiskelijoiden käsissä

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 14:50
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman digitaalisen median suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat ovat kehittäneet konseptin 3D-galleriaan.

Galleriassa taiteilijoilla ja luovien alojen yrittäjillä on mahdollisuus tuoda osaamistaan esille uudella tavalla kustannustehokkaasti ja nykyaikaisesti. Uuden markkinapaikan myötä edistetään myös taiteilijoiden ja luovan työn tekijöiden toimeentulomahdollisuuksia

Ideoista käytäntöön

3D-galleriaa ovat kehittäneet työharjoitteluna digimedian opiskelijat Heini Karjalainen ja Toni Mattila. Pohja Karjalaisen ja Mattilan työlle saatiin opiskelijaryhmän ideoimista galleriatoteutuksista, joita he esittelivät lokakuussa 2011 projektiryhmälle.

Opiskelijat kehittivät konseptia eteenpäin työharjoittelussa yhdessä projektiryhmän kanssa, joka koostui Poikilon, Kouvolan kaupungin, Kaakkois Suomen-Tiedon ja KyAMK:n edustajista.

Opiskelijoiden suunnitelmien pohjalta SkyRock Games on koodannut demon, joka on nähtävissä osoitteessa http://tyno.kyamk.fi/3dgalleria/ (Demo vaatii Unity-lisäosan asentamisen). Kuvakaappaukset demosta ovat nähtävillä osoitteessa http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/3D_galleria/.

Demon jatkokehityksessä galleriatilat koostetaan teemoittain, joiden mukaan käyttäjä voi valita oman mielenkiinnon kohteensa. Tilat eroavat perinteisestä galleriakokemuksesta: suunnitteilla ovat demossa näkyvän veden ja abstraktin tilan lisäksi muun muassa urbaani kaupunki, metsä ja vuoristo.

Yhteistyötä ja oppimismahdollisuuksia

Hankkeessa painotettiin monialaisen yhteistyön lisäksi erityisesti KyAMK:n opiskelijoiden oppimismahdollisuuksia erilaisten toteutusvaihtoehtojen ideoinnissa, arvioinnissa ja vertailussa. Myös toteutettavaa ideaa jalostettiin vaiheittain opiskelijoiden työ- ja työharjoittelujaksojen aikana oppilaitoksen ja prototyypin koodaukseen osallistuneen yrityksen yhteistyönä.

Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Kouvolan kaupungin elinkeinopalvelut, Kouvolan kaupungin kulttuuritoimi ja Kouvolan taidemuseo POIKILO, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin toimialan opiskelijat opettajien ohjauksessa sekä Kaakkois-Suomen Tieto.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Pt. tuntiopettaja Suvi Kitunen
p. 044 702 8354
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 Kouvolan kaupunki
Kehityspäällikkö Harri Kivelä
p. 020 615 8833
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs