Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 350 naista saapuu Haminaan Reserviupseerikoululle harjoittelemaan arjen turvallisuustaitoja – kaiken varalta

Naisten Valmiusliitto ry

350 naista saapuu Haminaan Reserviupseerikoululle harjoittelemaan arjen turvallisuustaitoja – kaiken varalta

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 12:53
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Haminan Reserviupseerikoulu täyttyy ensi kertaa arjen turvallisuustaitoja harjoittelevista naisista, kun Naisten Valmiusliiton Varvara 2016 -harjoitus järjestetään siellä reilun kolmen viikon kuluttua, 22.–24. huhtikuuta. Valtakunnallinen naisten valmiusharjoitus koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista. Tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteissa.

NASTA-valmiusharjoituksilla on ollut suuri suosio viime vuosien aikana, eivätkä kaikki halukkaat ole mahtuneet mukaan. Näin kävi myös Varvara 2016 -harjoituksessa, sillä parin ensimmäisen ilmoittautumispäivän aikana harjoitukseen ilmoittautui huimat 600 naista.

Johtamistaidot ja katuturvallisuus suosituimmat

Kolmepäiväisen harjoituksen yhdeksästä tarjolla olevasta kurssista osallistuja on valinnut itseä kiinnostavimman. Suosituimmat kurssit ovat Johtamistaidot ja Katuturvallisuus. Nuorten houkuttelemiseksi mukaan harjoitukseen perustettiin aivan uusi kurssi: Nuoren naisen selviytymispakki.

– Maastotaitojen (teltan pystytys, teltassa yöpyminen, alkusammutus) lisäksi kurssilla perehdytään elämän kriiseihin ja itsenäistymiseen liittyviin aiheisiin, mm. sähkö- ja vuokrasopimuksen tekemiseen, kertoo harjoituksen johtaja Mervi Liimatainen.

Varvara 2016 -harjoituksessa muut kurssit ovat: Etsintä, Kouluttajavalmennus, Kyberturvallisuus, Maastotaidot, Muonitus maastossa ja Puolustusvoimien B-ajolupa. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Osallistujien ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Varvara 2016 on järjestyksessään 37. NASTA-harjoitus.

Mediavierailut harjoituksen aikana

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Varvara 2016 -harjoitukseen paikan päällä. Harjoitus käynnistyy perjantaina klo 9 jälkeen, jolloin alkaa ilmoittautuminen ja varusteiden jako. Varsinaisia avajaisia vietetään klo 14.

Lauantaina 23.4. klo 12.30–15.30 järjestetään kutsuvierastilaisuus, johon myös median edustajat ovat tervetulleita. Tilaisuuden ohjelmaan kuuluu mm. tutustuminen jokaisen kurssin koulutukseen.

Vierailusta pyydetään sopimaan etukäteen keskiviikkoon 20.4. mennessä järjestösihteerin kanssa mm. kulkulupien saamiseksi varuskunta-alueelle. 

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs