Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 25-vuotias Oamk juhlii lukuvuoden avajaisia 6.9.

Oulun ammattikorkeakoulu

25-vuotias Oamk juhlii lukuvuoden avajaisia 6.9.

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 11:21
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja opiskelijakunta OSAKO järjestävät yhdessä toista kertaa koko ammattikorkeakoulun avajaiset Ouluhallissa 6.9. Tapahtuma tuo yhteen Oamkin opiskelijat ja henkilökunnan lukuvuoden aloituksen kunniaksi. Tänä vuonna Oamkissa aloittaa noin 2 350 uutta opiskelijaa. Yhteensä ammattikorkeakoulussa on opiskelijoita noin 8 800.

Avajaisjuhlat alkavat yhteisellä tilaisuudella kello 13.00. Tapahtuma huipentuu kello 20.00 alkavaan opiskelijakunnan organisoimaan iltajuhlaan, Preludiin, jota tähdittävät Waldo’s People ja DJ Santtos. Tapahtumaan odotetaan noin 3 000 kävijää. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Oamkin lukuvuoden avajaisia ja Preludia.

Tapahtumassa palkitaan Oamkin vuoden opiskelija, opettaja, opinnäytetyö, julkaisu ja oamkilainen. Ouluhalliin on myös rakennettu Oamk-kylä, jossa noin 70 näytteilleasettajaa kertoo toiminnastaan erityisesti uusille opiskelijoille.

– Näinä kireän talouden ja sopeutusten aikoina on erityisen tärkeää, että tärkeimmät ”tuloksentekijämme”, opiskelijat ja henkilöstö, puhaltavat yhteen hiileen. Yhteinen avajaistapahtuma edistää mitä parhaimmalla tavalla tätä tavoitetta. Tänä vuonna Oulun ammattikorkeakoulu täyttää 25 vuotta, mikä entisestään korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja sitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan, rehtori Jouko Paaso toteaa.

– Meillä on Oamkissa todella hieno yhteisö. Preludin kaltainen iso tapahtuma osoittaa, että yhdessä voimme saada aikaan vaikka mitä. Ehdotimme yhteisiä avajaisia pari vuotta sitten, ja nyt koko Oamk kerääntyy saman katon alle juhlistamaan uutta lukuvuotta jo toista kertaa. Toivomme tämän jatkuvan myös tulevaisuudessa, sen verran hieno päivä on kyseessä, OSAKOn hallituksen puheenjohtaja Toni Hyvönen sanoo.

Oamkista valmistuu vuosittain lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Toinen koulutuksen lisäksi tärkeä aluevaikuttavuuden muoto on alueen työelämään, erityisesti pk-yrityksiin, kohdentuva tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä uuden yrittäjyyden edellytysten luominen.

– Digitalisaatioon pohjautuva oppiminen tuo aivan uudenlaisen haasteen ja ulottuvuuden ammattikorkeakoulun toimintaan, jossa korostuu työelämää kehittävä osaaminen ja aktiivinen vuorovaikutus sen kanssa. Etenkin elinkeinoelämän murrosvaiheissa, joita Oulun seudulla on menossa, ammattikorkeakoulun ketterällä toiminnalla voidaan merkittävästi edistää alueen elinkeinoelämän uusiutumista, rehtori Jouko Paaso korostaa.

Oamk järjestää sidosryhmille jo perinteiseksi muodostuneen Oamk-gaalan 30.9. Gaalassa juhlitaan tänä vuonna 25 vuotta täyttävää Oamkia sekä julkistetaan vuoden alumni ja sidosryhmä.

Lisätietoa:

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565

Preludista lisätietoja antaa OSAKOn hallituksen tapahtumavastaava Valtteri Törmänen, 050 597 2007

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs