Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 24 Uutta rakenneinsinööriä helpottamaan rakennusalan osaajapulaa

Centria-ammattikorkeakoulu

24 Uutta rakenneinsinööriä helpottamaan rakennusalan osaajapulaa

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2014 klo 15:13
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama rakenneinsinöörien koulutushanke on saatu päätökseen. Koulutuksesta valmistui 24 rakenneinsinööriä. Projektin tavoitteena oli saada 15 tutkintoa, mutta valmistuneiden insinöörien tavoite ylitettiin reilusti. Koulutushanke käynnistettiin erityisesti rakennuselementtitehtaiden suunnittelijapulaa helpottamaan.

Alueen rakennusalan yrityksillä on osaajatarvetta erityisesti rakennustyömaiden vetäjien osalta. Nuorisoasteen opiskelijat eivät palaa kotiseudulleen, vaan jäävät hyvin usein opiskelijapaikkakuntien yrityksiin töihin. Alueen yrityksille toteutettu koulutus antoi toivotun kasvusysäyksen, koska lähes kaikki valmistuneet henkilöt ovat jääneet yrityksiin vahvistamaan yritysten kilpailukykyä.

Centrian toimialueella on mittava rakentamisen ja siihen liittyvän valmistavan teollisuuden keskittymä, joka työllistää yli 3000 henkilöä ja yhteenlaskettu liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa. Tämä rakentamisen verkosto kärsii osaajapulasta, koska alueella ei ole rakennusalan insinööritasoista koulutustarjontaa. Centria- ja Lapin ammattikorkeakoulut ovat nyt päättyvän hankkeen aikana kehittäneet toimivan tavan toteuttaa alueella myös rakennusalan koulutusta.

- Koulutuksessa kehitettiin verkko-opetusta, jossa luennoija voi olla Rovaniemellä ja opiskelijat kotonaan tietokoneilla, kertoo laboratorioinsinööri Martti Jokinen Centriasta. - Kaikki verkkoluennot nauhoitettiin, mikä mahdollisti joustavan opiskelun työkiireiden keskellä. Koulutuksesta saatuja hyviä kokemuksia tullaan käyttämään pohjana suunniteltaessa uutta vastaavan työnjohtajan koulutusta, Jokinen lisää.

Hankkeen aikana on yrityksistä tullut paljon pyyntöjä järjestää alueelle rakennusalan vastaavan työnjohtajan koulutushanke. Mahdolliseen tulevaan koulutukseen on jo tässä vaiheessa ilmoittanut kiinnostuksensa noin 40 rakennusalan henkilöä. Tulevaa koulutushanketta on suunniteltu toteutettavaksi läheisessä yhteistyössä yritysten kanssa ja tavoitteena on integroida opinnot osaksi yritysten rakentamisprosessia.

Projektin toteutusaika oli 1.1.2011- 30.6.2014. Hankkeen päärahoittajana olivat Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus sekä alueen kunnat ja yritykset.

Valmistuneet rakenneinsinöörit ovat:

Veijo Hemmilä, Alavieska
Harri Häivälä, Alavieska
Aki Taskila, Haapavesi
Mikko Törmälä, Haapajärvi
Pekka Hietala, Kalajoki
Jussi Fors, Kalajoki
Juha Lerssi, Kaustinen
Tomi Iso-Kungas, Kokkola
Tero Jelekäinen, Kokkola
Sanna Lahtonen, Kokkola
Antti Mäkelä, Oulainen
Tommi Sorvoja, Oulainen
Olavi Linna, Pyhäjärvi
Antti Konttila, Nivala
Anu Korkiakoski, Nivala
Tauno Korpi, Nivala
Ismo Pekkarinen, Nivala
Ville Vähäsöyrinki, Nivala
Seppo Löytynoja, Ylivieska
Raija Männistö, Ylivieska
Timo Pälli, Ylivieska
Satu Petäjä, Ylivieska
Olli Saarela, Ylivieska
Petteri Typpö, Ylivieska
Tuomo Törmälehto, Ylivieska

Lisätietoja:
laboratorioinsinööri Martti Jokinen, 044 449 2579, martti.jokinen@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs