Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » 20-vuotias HAMK katsoo vahvana tulevaisuuteen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

20-vuotias HAMK katsoo vahvana tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2012 klo 09:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tänä vuonna HAMK juhlistaa 20-vuotista toimintaansa. Juhlavuosi painottuu syyskaudelle.

Ammattikorkeakoulua alettiin Hämeessä suunnitella jo 1980-luvun lopussa. Työryhmä alkoi keskustella teknillisten oppilaitosten yhdistämisestä ja insinöörikorkeakoulun kehittämisestä vuonna 1989. Varsin pian suunnitelma laajentui insinöörikorkeakoulusta monialaiseksi ammattikorkeakouluksi. Hämeen ammattikorkeakoulu hyväksyttiin mukaan ammattikorkeakoulukokeiluun vuonna 1991 ja kokeilu alkoi vuonna 1992. HAMK oli ensimmäisten joukossa mukana kokeilussa, ja ensimmäisten joukossa se sai myös päätöksen vakinaistamisesta vuonna 1995. Vakinainen ammattikorkeakoulu käynnistyi 1996, ja samalla toiminta myös laajeni käsittämään muun muassa Ammatillisen opettajakorkeakoulun.

HAMK muodostettiin yhteensä seitsemästätoista oppilaitoksesta, joiden historiassa kaksikymmentä vuotta on lyhyt aika. Lepaan puutarhaopetus juhli satavuotista taivaltaan viime vuonna. Fredrika Wetterhoffin nimeä kantava työkoulu perustettiin vuonna 1885. Mustialassa aloitettiin maaseutualan opetus vuonna 1840. Evon metsäopetus puolestaan täyttää tänä vuonna jo sataviisikymmentä vuotta. HAMKin opetuksen juuret ovat siis valtakunnan tasolla ainutlaatuisen syvällä. Katse on kuitenkin korkealla, ja toiminta suuntaa vahvasti tulevaisuuteen.

Kahdessakymmenessä vuodessa HAMKista on kehittynyt maakunnan oma, yli seitsemäntuhannen opiskelijan korkeakoulu. AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi HAMK tarjoaa muun muassa opettajankoulutusta, erikoistumisopintoja sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Alueen koulutustason noston haasteisiin HAMK vastaa laajalla valikoimalla koulutusohjelmia, jotka johtavat ylempään korkeakoulututkintoon.

Koulutuksen rinnalla HAMKilla on vahva aluekehitystehtävä. Aluetta palveleva tutkimus- ja kehittämistoiminta on keskeinen osa toimintaa. Työelämälähtöisyys on aina kuulunut HAMKin toiminnan lähtökohtiin. Aitoihin työelämän kehittämistehtäviin liitetty opetus sekä soveltava tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta takaavat molemminpuoliset edut: alueen elinkeinoelämä kehittyy ja opiskelijat saavat ajantasaiset tiedot ja taidot.

Vuosittain HAMKista valmistuu noin tuhat uutta ammattilaista alueen, valtakunnan ja nykypäivänä myös kansainvälisiin tehtäviin. Jo nyt – ja tulevaisuudessa entistä enemmän – opiskelijat ja alue hyötyvät vahvoista HAMKin verkostoista. FUAS-liittouma (HAMK, LAMK ja Laurea) on strategisen tason liittouma, joka luo opiskelijoille laajat opintovalikoimat ja tuo elinkeinoelämän hyödynnettäväksi entistä suuremman määrän asiantuntijuutta. Kansainvälisellä tasolla yhteistyötä on syvennetty muutamiin strategisiin kumppanuuksiin, joissa osaamista kehitetään pitkäjänteisesti ja molemminpuolisesti.

Juhlavuosi näkyy ja kuuluu HAMKin toiminnassa sisäisesti opiskelijoille ja henkilöstölle sekä sidosryhmille. Pääjuhlaan 14.9. kutsutaan mukaan sidosryhmät sekä suuri joukko alumneja eli HAMKista valmistuneita tämän hetken työelämän kehittäjiä.

Lisätiedot:

rehtori Veijo Hintsanen, p. 03 646 4210 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs