Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » WWF Finland och Tallink startar kampanj för Östersjövikaren

WWF Suomi

WWF Finland och Tallink startar kampanj för Östersjövikaren

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.04.2016 kl. 10:00
Utgivare: WWF Suomi

WWF Finland och AS Tallink Grupp lanserar idag en storskalig donationskampanj för att stödja Östersjövikaren. Alla som bidrar med en donation kommer att ha möjlighet att digitalt skriva sitt namn ombord på det nya miljövänliga, LNG-drivna fartyget Megastar. Kampanjen har som målsättning att samla in 25 000 euro.

De insamlade donationerna kommer att bistå WWF Finland i olika projekt. Man kommer bland annat att samla in tillförlitligare data gällande storleken på populationen genom djupare kartläggning, studera de mer sällsynta populationerna i till exempel Skärgårdshavet och utforska hur arten väljer ut sin livsmiljö.

WWF skyddar sälarnas naturliga livsmiljö, det vill säga Östersjön, mot oljeutsläpp och övergödning. Klimatförändringar är det största hotet mot Östersjövikaren då vikaren är en arktisk djurart vars överlevnad är beroende av snö och is. I framtiden kan det hända att Skärgårdshavet fryser till is i endast ett fåtal veckor, vilket inte är en tillräckligt lång tid för Östersjövikaren och dess fortplantning.

Info om kampanjen finns på hemsidan: oma.wwf.fi/tallink-eng. Den minsta engångsdonationen är 5 euro. Alla som bidrar med en donation till projektet erbjuds att digitalt skriva sitt namn ombord på Tallinks nya höghastighetsfartyg Megastar. I fartygets entré kommer det finnas en stor bildskärm som välkomnar alla passagerare ombord.

Janek Stalmeister, VD för AS Tallink Grupp, säger att företaget är mycket glada att kunna bidra till en bättre miljö genom att även engagera allmänheten.

- Det LNG-drivna fartyget Megastar kommer att vara ett av de mest miljövänliga fartygen på Östersjön. Detta gör henne till det perfekta fartyget att framföra budskapet att vi stödjer miljön. Vi hoppas att våra passagerare, samt alla övriga människor som är intresserade av att hjälpa denna djurart att överleva, kommer att ta del i projektet. Jag och min familj kommer självklart att delta, säger Janek Stalmeister.

Tallink Silja Oy och WWF Finland har samarbetat med att beskydda Östersjön sedan 2001. I och med det nya samarbetsavtalet med AS Tallink Grupp, från och med mars 2016, kommer arbetet att fortsätta.

- WWF är väldigt tacksamma över att få samarbeta med ett av Östersjöns ledande varumärken för att rädda Östersjövikaren och Östersjön. Östersjön är ett av de mest utsatta och förorenade havsområden i världen. Vi behöver allt fler föregångare som visar hur man kan hjälpa att bevara området. Vi har även som avsikt att tillsammans öka kännedom om hur viktigt det är att vi beskyddar Östersjön, säger Liisa Rohweder, VD för WWF Finland.

Om Tallink & Megastar

Megastar kommer att bli 212 meter lång med en bruttodräktighet på 49 000 ton och marschfart på 27 knop. Fartyget kommer att stå klart i början av 2017 och kommer trafikera på linjen Tallinn – Helsingfors. Hon kommer ha kapacitet för att transportera 2800 passagerare. Det miljövänliga fartyget kommer använda LNG som drivmedel och hon kommer att följa de nya och mer strikta utsläppsbestämmelser som uppförts för ECA-området, Östersjön inräknat. AS Tallink Grupp transporterar årligen över 4,7 miljoner passagerare på linjen Tallinn – Helsingfors. Bolaget har en flotta på 15 fartyg som trafikerar på sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line och transporterar över 9 miljoner passagerare varje år. megastar.tallink.com www.tallink.com

Om WWF

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att; Bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt, minska föroreningar och ohållbar konsumtion. För mer information vänligen besök www.panda.org eller www.wwf.fi

För ytterligare information vänligen kontakta:

Luulea Lääne, Communications, Tallink Grupp, tel: +372 5521296, Luulea.laane@tallink.ee

Leena Oiva, Development Manager, WWF Finland, tel. +358 40 539 8338,  leena.oiva@wwf.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs