Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vuoden perheyritys Suomessa 2015, Broman Group Oy, saavutti 50-vuotismerkkipaalun

Broman Group

Vuoden perheyritys Suomessa 2015, Broman Group Oy, saavutti 50-vuotismerkkipaalun

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2015 klo 08:15
Julkaisija: Broman Group

Suomalainen Broman Group Oy on saavuttanut 50-vuotismerkkipaalun 14.5.2015. Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1965, jolloin kauppaneuvos Väinö H. Broman perusti Joensuuhun autoja ja varaosia myyvän liikkeen. Broman Group omistaa Motonetin ja AD VaraosaMaailman.

Broman Groupilla on menestyksekäs vuosi takana. Hyvän taloudellisen tuloksen lisäksi yritys valittiin Vuoden Perheyritykseksi Suomessa. Palkinnon jakoi Perheyritysten liitto, joka edistää suomalaisten perheyritysten toimintaedellytyksiä ja vastuullista omistajuutta. Valinta korostaa perheen merkitystä yrityksen menestyksen vahvistajana.

‒ Olemme onnistuneet rakentamaan yhdessä henkilökuntamme kanssa yrityksen, joka kasvaa ja kehittyy voimakkaasti. Tästä kuuluu suuri kiitos myös asiakkaillemme, jotka jo vuosia ovat osoittaneet luottamusta meitä kohtaan, Broman Group Oy:n toimitusjohtaja Harri Broman toteaa.

Broman Group on aina arvostanut henkilöstön panosta menestyksen takeena. Viimeisen vuoden aikana tulossidonnaisia palkkoja ja erilaisia bonuksia on maksettu työntekijöille yli miljoona euroa. Juhlavuoden kunniaksi henkilökunta saa lisäksi ylimääräisen palkkion ja 50-vuotisjuhlakirjan, joka kertoo Broman Groupin historian ja tarinoiden taustat.

Broman Group edistää suomalaista hyvinvointia tukemalla vuosittain monia yleishyödyllisiä kohteita, kuten lasten ja nuorten avustustyötä, urheilua, kulttuuria, sotaveteraaneja ja maanpuolustustyötä. Juhlavuoden kunniaksi Broman Group lahjoittaa aiempien lahjoitusten lisäksi eri hyväntekeväisyyskohteisiin yhteensä 500 000 euroa. Lahjoituksien saajina tällä kertaa ovat yhteensä 12 eri tahoa: Itä-Suomen yliopisto, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, Joensuun Katajan Yleisurheilun Tukisäätiö, Yleisurheilun Tukisäätiö, Valamo Säätiö, Tukikummit-säätiö, JR9 Perinneosasto, Punkaharjun SOS-lapsikylä, Pohjois-Karjalan Rajavartiosto, Puolustusvoimat Pohjois-Karjalan aluetoimisto, Kontiolahden Sotilaskoti ry ja Rajasotilaskotiyhdistys ry.

‒ Yrityksemme on isänmaallinen ja suomalaisuudesta olemme erityisen ylpeitä. Teemme työtä paitsi oman yrityksemme myös ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Jatkamme nöyränä eteenpäin ja teemme hyvää työtä. Se on ollut kaiken perusta jo 50 vuotta, Broman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Broman kertoo.


Lisätietoja:

Broman Group Oy, toimitusjohtaja Harri Broman, p. 044 033 0201, harri.broman@bromangroup.fi
Broman Group Oy, hallituksen puheenjohtaja Eero Broman, p. 044 033 0200, eero.broman@bromangroup.fi

Broman Group -konserni on autojen ja moottoripyörien varaosa- ja tarvikemyyntiin sekä työkalujen, veneily- ja kalastustarvikkeiden, kodin ja vapaa-ajan tuotteiden myyntiin erikoistunut konserni. Yli 1000 ammattilaista työllistävä yhtiö kuuluu alansa johtaviin toimijoihin Suomessa, palvellen asiakkaitaan kahden valtakunnallisen kauppaketjun Motonetin ja AD VaraosaMaailman kautta. Konsernin vuoden 2015 ennakoitu liikevaihto ylittää 250 miljoonaa euroa. Broman Group edistää suomalaista hyvinvointia tukemalla vuosittain monia yleishyödyllisiä kohteita, kuten lasten ja nuorten avustustyötä, urheilua, kulttuuria, sotaveteraaneja ja maanpuolustustyötä. Broman Group -konserni viettää 50-vuotismerkkipäiväänsä 14.5.2015.

www.bromangroup.fi


Lue Lisää: Broman Group Oy – lyhyt katsaus historiaan

Broman Group Oy – lyhyt katsaus historiaan

Yritysmaailma, asiakkaat ja yhteiskunta tarvitsevat vastuullisia toimijoita ‒ yrittäjyyttä, jolla on kasvot. Broman Group Oy on perheyritys, jonka juuret kytkeytyvät pohjoiskarjalaiseen saha- ja kauppaliiketoimintaan sekä autokaupan ensiaskeliin Suomessa. Eric Broman haki 1920-luvulla autokaupan opit Yhdysvalloista ja hyödynsi tietämystään yhtenä Autokeskuksen omistajista. Ericin ja hänen vaimonsa Eryn poika, Väinö H. Broman, toimi Autokeskuksen toimitusjohtajana vuoteen 1964 saakka.

Ensimmäiset neljä vuosikymmentä

Broman perusti seuraavana vuonna Joensuuhun Pielisensuun Auto Oy:n. Yrityksen ensimmäinen myymälä avattiin 14.5.1965. Toiminta oli vilkasta ja D-autot, Datsun ja Dodge, kävivät hyvin kaupaksi. Henkilöautokauppa oli vapautettu tuontisäännöstelystä 1962. Suomi alkoi autoistua. Pielisensuun Auto Oy avasi oman korjaamonsa 1972. Pian yhtiö siirtyi kokonaan autokaupasta auton varaosien ja tarvikkeiden kauppaan. Myös kaupungin ensimmäinen polttoainemyynnin itsepalvelupaikka avattiin varaosamyymälän piha-alueelle. Toiminta-aluetta laajennettiin päämäärätietoisesti 1970- ja 1980-luvuilla uusien liikkeiden ja yritysostojen kautta. Euroopan laajuiseen AD International varaosakaupan ketjuun jäseneksi yhtiö liittyi vuonna 1985. Kasvua haettiin myös uuden toimialan myötä, kun toiminta vuonna 1988 laajeni tekniseen kauppaan. Yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 1995, kun Väinö H. Bromanin pojat Harri ja Eero tulivat mukaan toimivaan johtoon. Vuosituhannen vaihteessa emoyhtiön nimeksi muutettiin Broman Group Oy. Viisi vuotta myöhemmin yhtiöstä oli kasvanut 23 toimipisteen perhekonserni, jolla oli toimintaa 12 kaupungissa.

Suurten yrityskauppojen aika

Bromaneilla oli kuitenkin halu edelleen laajentaa toimintaa: erityisenä tavoitteena oli avata tai ostaa kuluttajille suunnattu ketju. Motonet vaihtoikin omistajaa 30.3.2007, kun Broman Group Oy osti Datateema Oy:n koko osakekannan. Tuloksena tästä konsernin ostoehdot paranivat ja yhtiö sai haltuunsa suuren osuuden autovaraosa- ja vapaa-ajankaupan kuluttajasektorista. Broman Group Oy:n omistama TKP-Tools Oy ja sen tytäryhtiö Laakerikulma Oy toimivat vuonna 2007 viidellä eri paikkakunnalla. Bromanien strategiana oli irtautua teknisestä työkalukaupasta. Alan suurin toimija pohjoismaissa, Ahlsell, ostikin TKP-Tools Oy-konsernin 20.4.2007. Näin Broman Group Oy oli tehnyt 3 viikon sisällä kaksi merkittävää yrityskauppaa ja keskittänyt toimintansa autotarvike-, autonvaraosa- ja lisävarustekauppaan.

Motonet Oy

Motonet Oy:n tavaratalot palvelevat ensisijaisesti kuluttajia. Niiden tuotevalikoimaan kuuluvat autojen ja moottoripyörien varaosat ja tarvikkeet, työkalut, veneily- ja kalastustarvikkeet sekä kodin ja vapaa-ajan tuotteet. Vuonna 2015 ketjulla oli 22 tavarataloa, Outlet-myymälä, postimyynti ja verkkokauppa ja sen liikevaihto on yli 220 miljoonaa euroa. Yhtiön vahvuutena on hyvä, palvelualtis henkilökunta ja se on useana vuonna ollut paras varaosa-alan toimija kuluttajille suunnatuissa tutkimuksissa. Yhdeksällä paikkakunnalla tavaratalojen yhteydessä toimii AD Varaosamaailman tukkumyymälä.

Varaosamaailma Oy

Nykyaikaisten autojen korjaaminen on ammattilaisten toimintaa. Aluetukkurit, kuten Varaosamaailman liikkeet, tehostavat erikoisliikkeiden ja korjaamoiden kykyä palvella asiakkaitaan. AD Varaosamaailma palvelee pääasiassa ammattimaisia autokorjaamoita ja erikoisliikkeitä sekä välittää tunnettuja alkuperäisvaraosia, autotarvikkeita ja työkaluja. Se on osa kansainvälistä AD-ketjua ja vuonna 2015 toimipisteitä on 22 ja liikevaihto yli 33 miljoonaa euroa. AD Autokorjaamo-verkosto käsittää valtakunnallisesti 200 toimipistettä. Toimialan myynnin negatiivisesta kehityksestä huolimatta on Varaosamaailma Oy pystynyt viime vuosina kasvattamaan liikevaihtoaan ja toimimaan kannattavasti.

Yhteiskunnallinen toiminta

Broman Group Oy:n perustajan, kauppaneuvos Väinö H. Bromanin äidin, Eryn, ja vaimon, Riitan, suvut ovat kotoisin Pohjois-Karjalasta. Heidän poikansa Harri ja Eero valitsivat kaupallisen alan ja he ovat kehittyneet Broman Group Oy:n myötä liikkeenjohdon ammattilaisiksi. Niin Väinöllä, Harrilla kuin Eerollakin on ollut useita merkittäviä ja pitkäaikaisia luottamustoimia urheilun, kulttuurin ja maanpuolustuksen parissa. Konserni on merkittävä taloudellinen mesenaatti, joka on tukenut erityisesti pohjoiskarjalaisia hankkeita ja toimijoita.

Loppuyhteenveto

Perheyrityksessä perhe, omistaminen ja liiketoiminta ovat kytköksissä toisiinsa. Broman Group Oy on suomalainen perheyritys, jossa työskentelee jo yli 1000 ammattilaista. Koko henkilökunnan hieno työ on kasvattanut Broman Group Oy:stä yhden Suomen parhaista yrityksistä. Konserni on monella alalla markkinajohtaja ja sen kannattavuus on hyvällä tasolla. Pyrkimys pitkäjänteiseen ja eettisesti kestävään kaupantekoon on tuottanut tulosta. Kauppaneuvos Väinö H. Bromanin ajatus “ajattele globaalisti, toimi paikallisesti”, on kantanut hedelmää juuri siellä, missä Broman Group Oy toimii. Hyödyn tästä suomalaisesta menestystarinasta ovat saaneet paitsi omistajat, myös henkilöstö ja yhteiskunta, sillä konserni on sadan suurimman yhteisöveronmaksajan joukossa Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs