Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vuoden 2015 Lappeenranta-seminaari rohkaisee uskaltamaan, oivaltamaan ja uudistumaan

Lappeenrannan kaupunki

Vuoden 2015 Lappeenranta-seminaari rohkaisee uskaltamaan, oivaltamaan ja uudistumaan

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 08:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tämänvuotinen Lappeenranta-seminaari järjestetään 20.–21.8.2015. Seminaarissa pohditaan kunnan uutta ideaa, kuntamaisemaa ja oppimisen näkökulmia: Millainen toimija kunta tulevaisuudessa on ja mitä sen odotetaan tekevän? Mitä oppiminen ja uudistuminen ovat? Onko meillä kykyä uudistua? 

Seminaarin koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi kertoo, että esiintyjiksi on tänäkin vuonna saatu loistava otos eri alojen vaikuttajia ja huippuasiantuntijoita. Seminaaripaikkana toimii tekniikaltaan uudistettu kaupungintalon kongressisali. 

Valtiotieteiden lisensiaatti Osmo Soininvaara ja yliopistolehtori Jenni Airaksinen pohtivat kunnan ideaa ja identiteettiä. Osaamisen ammattilaiset erikoistutkija Kati Tikkamäki ja dosentti Tuomo Alasoini tarkastelevat työssä oppimista, oppivan talouden ideaa ja työelämän innovaatioita. Yhteiskuntatarkkailijan äänen seminaarille antaa emeritus valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas

Pohdintaa ja vuoropuhelua rikastaa koko seminaarin ajan työskentelevä raati, joka kysyy ja lopulta myös vastaa siihen, mitä kunta-alan työelämän kehittämiseksi olisi tehtävä. Eritaustaisista henkilöistä koottua raatia vetää dosentti Harri Raisio

Kuntatyön merkityksellisyydestä ja elinvoimaisuudesta alustaa puolestaan dosentti Mari Kira

Palkittu kirjailija Minna Lindgren avaa toisen seminaaripäivän tarkastelemalla käsiteltäviä aiheita omista näkökulmistaan ja kokemuksistaan. 

Seminaarissa pohditaan, miten yksittäiset ideat saataisiin jalostumaan yhdessä tekemiseksi. Teema huipentuu Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen kuvaukseen Seinäjoen kokemuksista ja professori Kai Hakkaraisen ideoihin niin sanotun kollektiivisen älykkyyden hyödyntämisestä.  

Tapahtuman juontaa toimittaja Markus Leikola

Lappeenranta-tunnustuspalkinto työelämän kehittäjälle 

Seminaarissa jaetaan Lappeenranta-tunnustuspalkinto hyvälle työelämän kehittäjälle. Tunnustuspalkinnon saaja voi olla kunta, kuntayhtymä, konserni tai sen osa, verkosto tai kuntatyöyhteisö. Palkittava tai palkittavat valitaan ehdotusten perusteella. Ehdotukset tulee jättää seminaarin suunnittelutyöryhmälle 15.5. mennessä. (Lisätietoja liitteessä.) 

Iltatilaisuus linnoituksen Kehruuhuoneella 

Seminaarin iltatilaisuus järjestetään Lappeenrannan Linnoituksen historiallisessa miljöössä. Linnoituksen Kehruuhuone on kunnostettu entiseen upeaan ulkoasuunsa ja toimii tänä päivänä juhla- ja tapahtumatilana.

Kehruuhuoneen emäntinä häärivät äiti ja tytär: Wärttinästä tuttu Sari Kaasinen ja tytär Kiisa-Maria Kemppainen. Iltatilaisuuden kristallisoi soulkuningas Sami Saari orkestereineen. 

Lappeenranta-seminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille. Osallistujiksi odotetaan satoja työnantajien ja palkansaajajärjestöjen edustajia. 

Seminaariohjelma ja ilmoittautumisohjeet ovat liitteinä. 

Lisätietoja:

Päivi Savilampi
seminaarin koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja
puh. 040 577 9235
paivi.savilampi@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs