Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Viittomakielistä satukirjaa toteutetaan joukkorahoituksella

Kuurojen Liitto

Viittomakielistä satukirjaa toteutetaan joukkorahoituksella

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 09:43
Julkaisija: Kuurojen Liitto

Kuurojen Liitto sai viime talvena palautetta kuurojen lasten opettajilta: hyvästä viittomakielisestä lastenkirjallisuudesta on huutava pula. Liiton Viittomakielinen kirjasto päätti lähteä toteuttamaan kirjahanketta joukkorahoituksen avulla.

Viittomakielinen kirjasto otti yhteyttä Heinähattu ja Vilttitossu -sarjan kirjailijoihin, Sinikka ja Tiina Nopolaan, jotka suhtautuvat hankkeeseen positiivisesti. Käännöslupa saatiin ja käännettäväksi kirjaksi valikoitui sarjan osa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Myös kirjan kuvittaja Salla Savolainen lähti tukemaan hanketta ja antoi luvan käyttää kuviaan viitotun tarinan tukena.

Kustantamo Tammelta saadun luvan jälkeen Viittomakielinen kirjasto päätti käännöstyön rahoittamiseksi käynnistää viiden viikon mittaisen (20.9.–25.10.2016) joukkorahoituskampanjan mesenaatti.me -verkkosivulla. Joukkorahoituksella toteutetaan satukirjan käännös, käsikirjoitus, kuvaus, editointi, tekninen toteutus ja suomenkielinen ääni. Tavoitteena on, että viittomakieliset lapset voivat seurata satua yhdessä kuulevien luokkakavereiden, perheenjäsenten tai vaikka ystävien kanssa.

Kuurojen Liitto kokeilee nyt joukkorahoitusta ensimmäistä kertaa ja aloitusviikon tulos on rohkaiseva. Minimikeräystavoitteesta on saavutettu puolet ja valmistelut viittomakielisen satukirjan toteuttamiseksi ovat käynnistyneet.

Viittomakielisen kirjaston tavoitteena on edistää kuurojen ja kaikkien viittomakielisten tiedon ja kulttuurin yhdenvertaista saavutettavuutta.  E-kirjastona toteutettu verkkopalvelu kokoaa suomalaista ja suomenruotsalaista viittomakielistä aineistoa saman palvelusivuston alle. Yksi tärkeä käyttäjäryhmä on viittomakieliset lapset, joille vastaavaa omakielistä materiaalia on erittäin vähäisesti tarjolla.

Lisätietoja:

Riitta Vivolin-Karén
tuottaja, Viittomakielinen kirjasto
GSM 040 574 5053
riitta.vivolin-karen@kuurojenliitto.fi

Tiina Vihra
tiedottaja
GSM 040 8281 846
tiina.vihra@kuurojenliitto.fi

Kuurojen Liitto: Kuurojen Liitto on viittomakielisten kuurojen etu-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö. Viittomakielen arvioidaan olevan äidinkieli 4000–5000 kuurolle Suomessa. Suomessa viittomakieliä on kaksi: suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli. Maailmassa arvioidaan olevan noin 70 miljoonaa kuuroa. Lisätiedot: www.kuurojenliitto.fi

Viittomakielinen kirjasto: www.viittomakielinenkirjasto.fi

Kampanjasivu mesenaatti.me -verkkosivulla: https://mesenaatti.me/campaign/?id=197#single/view 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs