Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Verkkoyhteyksissä ei ole yhtä oikeaa

Verkkoyhteyksissä ei ole yhtä oikeaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 05:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Julkisuudessa on virinnyt keskustelua siitä miten huippunopeat mobiiliverkot syrjäyttävät kiinteän laajakaistayhteyden. Eri verkkoyhteyksien vastakkain asettelu pitäisi olla ohi, sillä molempia yhteyksiä tarvitaan ja ihmiset valitsevat oman yhteyden tarpeensa mukaan. 

Suomen Seutuverkko ry:n puheenjohtajan mukaan tärkein tavoite pitää olla, että Suomessa on kattavasti ympäri maan toimivat yhteydet – tasavertaisesti.

– Ilman toista ei ole toista. Mobiilimastot eli tukiasemat tarvitsevat kiinteää verkkoa toimiakseen moitteetta. On hyvä, että markkinoille on tullut tehokkaampia ja nopeampia mobiiliyhteyksiä, kuten 4G, mutta mobiiliyhteydetkin tarvitsevat hyvän ja toimivan kiinteän yhteyden. Mikä tahansa langaton yhteys, olkoon mobiili tai wifi, on aina parhaimmillaan kun se on kytketty suoraan valokuituun, joka kestää vuosikymmenten kehityksen, toteaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

Verkon pitää mukautua ihmisten mukana

Elämä on yhä enemmän verkossa. On se sitten työ- tai vapaa-aikaa. Palvelut siirtyvät pankkipalveluiden tavoin verkkoon. 

– Riippuen ihmisen elämäntilanteesta verkkoyhteydeltä vaaditaan erilaista nopeutta ja kapasiteettia. Siinä missä toiselle riittää hitaampi yhteys verkossa surffailuun, toinen tarvitsee työhönsä, median kulutukseen tai muuhun käyttöön enemmän tehoa, nopeutta ja luotettavuutta. Tulevaisuudessa esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut tuovat taatusti uusia haasteita verkkoyhteydelle. Siksi me olemme sitä mieltä, että julkisesti yhteyksien vastakkain asettelu on ihmisten harhaan johtamista. Ihmisille pitää tarjota vaihtoehtoja, joista he valitsevat oman kokoisen ja tarpeen mukaisen yhteyden, Jarno Laitinen painottaa. 

Suomessa on useita eri valokuituhankkeita, jotka ovat osana Laajakaista kaikille –hanketta.

Lisätietoja:

Suomen Seutuverkot ry, puheenjohtaja Jarno Laitinen, puh. 040 517 0121

Edistämme laajakaistaisten yhteyksien rakentamista Suomessa. Tasavertainen tietoyhteiskuntakehitys on tehtävämme.

Suomen Seutuverkot ry kehittää seutuverkkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä. www.seutuverkot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs