Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » "Vasemmistoliiton synty" julkaistaan 6.3.

Into Kustannus

"Vasemmistoliiton synty" julkaistaan 6.3.

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 10:25
Julkaisija: Into Kustannus

Sirpa Puhakan tietokirja VASEMMISTOLIITON SYNTY julkaistaan perjantaina 6.3. klo 18 Ravintola Toverissa Helsingin Kalliossa (Castréninkatu 3). Kommentoimassa Vasemmistoliiton perustamisessa mukana olleista Claes Andersson, Matti Hokkanen, Outi Ojala ja Kari Uotila. Kirjan julkistajaiset myös Porissa 5.3. ja Kemissä 8.3.

Vapun alla 1990 tehtiin Suomen poliittista historiaa. Tuhansia ihmisiä kokoontui Kulttuuritalolle perustamaan uutta puoluetta. Vasemmistolainen liike siirtyi uuteen vaiheeseen, puheenjohtajanaan Claes Andersson.

Perustaminen oli värikäs prosessi. Toisen maailmansodan jälkeen perustettu Skdl lakkautettiin. Skp:n poliittisen toiminnan siirtäminen Vasemmistoliittoon ei ollut helppoa. Puolueessa oli intohimoisia puolueen säilyttäjiä, mutta myös uudistajia. Osa piti kiinni Skp:stä, vaikka taloussotkut söivät sen arvovaltaa ja reaalisosialismi luhistui.Uuden puolueen perustaminen liikahti jo vuonna 1987. Vauhtia se sai Kalevi Kivistön presidentinvaalikampanjasta, Liike 88:sta. Puoluejohto teki keskustelualoitteen Skdl:n ja Skp:n yhdistämisestä uudeksi puolueeksi maaliskuussa 1989. VASEMMISTOLIITON SYNTY kertoo näistä uuden puolueen jännittävistä synnytystuskista.

Sirpa Puhakka on Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, joka on seurannut läheltä suomalaista politiikkaa toimittajana ja poliitikkona. Hän on nykyään Kansan uutisten päätoimittaja ja on työskennellyt Ydin-lehden päätoimittaja ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tiedottajana.

Sirpa Puhakka Sirpa: Vasemmistoliiton synty
Into-tieto ISBN: 978-952-264-365-0, 278 sivua
Painokelpoinen kansikuva
Arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: sirpa.puhakka@pp2.inet.fi
Tilaisuuksista lisätietoja Sirpa Puhakka 045 7731 3000

www.intokustannus.fi/kirja/vasemmistoliiton_synty 

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs