Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Värikästä luontoa ja taidetta uusissa postimerkeissä – ensipäivä Postimuseossa

Postimuseo

Värikästä luontoa ja taidetta uusissa postimerkeissä – ensipäivä Postimuseossa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 09:32
Julkaisija: Postimuseo

Perjantaina 9.9. Posti julkaisee uusia postimerkkejä. Ensipäiväntilaisuus on Postimuseossa museokeskus Vapriikissa, jolloin ohjelmassa on merkkien leimausta ja koko perheelle tarkoitettu WWF Suomen järjestämä tarinatuokio.

Kaikkiaan syyskuussa ilmestyy neljä postimerkkijulkaisua, jotka ovat: uhanalaiset eläimet yhteistyössä WWF Suomen kanssa, sienet, jokamiehenoikeudet sekä nykypäivän taidetta esittävä Art Post II.

Uhanalaisia elämiä kuvaavassa 30 merkin arkissa on kolme uhanalaista eläinlajia Suomen luonnosta: saimaannorppa, kääpiötytönkorento ja kiljuhanhi. 1. luokan postimerkit ovat Petteri Mattilan käsialaa. Merkkien kääntöpuolella on tietoa lajeista ja niiden suojelemisesta sekä WWF:n suojelutyöstä.

Suomi 100 vuotta -sarjan Jokamiehenoikeudet -postimerkit kunnioittavat jokaisen oikeutta nauttia luonnosta riippumatta sen omistussuhteista. Kuuden 1. luokan postimerkin vihon on suunnitellut Jussi Kaakinen.

Viiden postimerkin vihossa Suomen metsäsienistä esiintyvät keltavahvero, isohapero, mustatorvisieni, kuusenleppärousku ja tuoksuvalmuska eli matsutake. Sieni-ihmiset ry on ollut Postin kanssa tiiviissä yhteistyössä merkin suunnittelussa. Postimerkkien suunnittelijat ovat graafikko Erik Bruun, graafikko Minni Havas, kalakuvituksistaan tunnettu Sakke Yrjölä, luontoaiheisiin erikoistunut muotoilija Teemu Järvi sekä maalari Tiina Suikkanen. Postimerkkivihon graafisesta suunnittelusta vastaa Dog Design.

Posti tuo esiin suomalaista uutta kuvataidetta neljän 1. luokan postimerkin julkaisulla. Art Post II -pienoisarkki on jatkoa syksyn 2015 julkaisuun. Merkkien taiteilijat ovat Ville Andersson ja Eeva-Riitta Eerola.

Uusien postimerkkien ensipäiväntapahtuma Postimuseossa Vapriikissa 9.9. Merkkejä leimataan kello 13–17. Kello 15.30 on koko perheen tarinatuokio Saimaan kuutti ja Lumiukko Tampereen luonnontieteellisessä museossa sekä WWF-panda tavattavissa. Tarinatuokion järjestää WWF. Paikalla on myös Suomen postcrossingyhdistys. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuvia postimerkeistä tiedotusvälineiden käyttöön

Lisätietoja:

Postimerkeistä:

Posti Oy:stä Design Manager Tommi Kantola, puh. 020 451 5531, tommi.kantola@posti.com ja Design Manager Petri Pohjolainen, puh. 020 451 5572, petri.pohjolainen@posti.com

Tapahtumasta:

Postimuseosta museolehtori Elina Eerola, puh. 040 5624453, elina.eerola@postimuseo.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs