Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » ”Vapaaehtoistyö on hyvä harrastus”

Syöpäjärjestöt

”Vapaaehtoistyö on hyvä harrastus”

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2016 klo 12:00
Julkaisija: Syöpäjärjestöt

 

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Saimaan Syöpäyhdistys palkitsee syövän kokeneen, kokemusasiantuntijana vapaaehtoistyötä tekevän Pirjo Olkkosen lauantaina 9.4.2016 kevätkokouksessaan Lappeenrannassa.

Pirjo Olkkosella on 15 vuoden ura kokemusasiantuntijana.  Hän käy oppilaitoksissa kertomassa syöpäpotilaan hoitokokemuksista terveydenhuollossa.

- Korostan hoitoalan opiskelijoille, lähihoitajille ja fysioterapeuteille, että sairauden takana on aina ihminen. Läheisyys ja kosketus ovat tärkeitä sairaalassakin, hän kertoo.

Pirjo Olkkonen on 62-vuotias. Hän sairastui leukemiaan yli 20 vuotta sitten. Syöpä on johdattanut hänet hyville poluille. Se on avannut uusia ovia ja tuonut eteen hienoja ihmisiä. Mieleen painuvia kokemuksia on kertynyt paljon.

Vaikka vapaaehtoistyö viittaa työhön, Olkkosesta se ei tunnu lainkaan työltä, vaan on hyvä harrastus. Hän saa itsekin vapaaehtoistyöstä jaksamista, vertaistukea ja voimavaroja – samaa, mitä hän toisille syöpäpotilaille antaa.

Saimaan Syöpäyhdistys on perustettu vuonna 1953. Sen toimialueena on Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Itä-Savon 23 kuntaa sekä 3 kuntaa Itä-Hämeestä. Jäseniä oli vuoden 2015 lopussa reilut 7 700.

Saimaan Syöpäyhdistys tarjoaa neuvontapalvelua arkisin neljässä toimipisteessään Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Lisäksi yhdistyksellä on 10 vapaaehtoisvoimin toimivaa paikallisosastoa ympäri toimialuetta.  Ne järjestävät virkistyskerhoja, tapaamisia ja syöpäpotilaiden ohjattuja liikuntaryhmiä.

Neuvontahoitajat välittävät koulutettuja tukihenkilöitä syöpäpotilaille. Saimaan Syöpäyhdistyksellä on tällä hetkellä 65 tukihenkilöä: vertaistukihenkilöitä, Arjen ystäviä ja saattotukihenkilöitä. Lappeenrannassa ja Savonlinnassa käynnistettiin viime vuonna sairaaloiden saattohoito-osastoille saattotukihenkilöiden päivystysringit, mikä on lisännyt saattotukihenkilöiden kysyntää selvästi.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Leila Märkjärvi, Saimaan Syöpäyhdistys, puh. 040 767 4049

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80

 

 

Syöpäjärjestöt on Suomen suurimpia kansanterveysjärjestöjä, jolla on yli 120 000 jäsentä.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat:

Suomen Syöpäyhdistys ry ja sen jäsenjärjestöt: 
12 alueellista syöpäyhdistystä 
6 valtakunnallista potilasjärjestöä 
Suomen Syöpärekisteri ja sen osana Joukkotarkastusrekisteri 
Syöpäsäätiö 

Syöpäjärjestöt tukee ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään, tiedottaa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista, pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja joukkotarkastuksista ja myöntää varoja syöpätautien tieteelliseen tutkimukseen.

www.syöpäjärjestöt.fi
www.kaikkisyövästä.fi
www.ilmansyöpää.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs