Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vapaa-ajankalastajat palkittiin virtavesien suojelusta

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vapaa-ajankalastajat palkittiin virtavesien suojelusta

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2015 klo 12:00
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestölle (SVK) on myönnetty tämän vuoden Ympäristöavaus -palkinto tunnustuksena toimista Iijoen suojelemiseksi. Palkinnon myönsi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Palkitsemisen perusteena oli SVK:n ratkaisu luopua perhokalastuksen MM-kilpailujen järjestämisestä Pudasjärvellä kaupungin päätettyä puoltaa Kollajan altaan rakentamista. 
 
SVK päätti keväällä vetää pois hakemuksensa vuoden 2017 perhokalastuksen MM-kilpailujen järjestämisestä Pudasjärvellä Pudasjärven kaupunginvaltuuston tehtyä Kollajan altaan rakentamista tukevan päätöksen. Perusteluinaan keskusjärjestö ilmoitti, että altaan rakentamisen edistäminen on vastoin järjestön toimintatavoitteita ja  se vakavasti vaarantaa Iijoen vesistön tulevaisuuden merkittävänä vaelluskalavesistönä.

”Vapaa-ajankalastajat toimivat uhanalaisten vaelluskalojen elinolosuhteiden ja lisääntymisedellytysten parantamiseksi. Padottuihin jokiin pitää rakentaa toimivat kalatiet ja pyrkiä kohti luontaisesti lisääntyviä kalakantoja. Suomen Luonnonsuojeluliiton Ympäristöavaus -palkinto on merkittävä tunnustus toiminnallemme”, totesi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön puheenjohtaja Markku Markkula.

Markkulan mukaan Iijoki on yksi suosituimmista kalastuskohteista ja sillä on edellytyksiä kehittyä tulevaisuudessa merkittäväksi lohi- ja taimenjoeksi. MM-kilpailun tavoitteena oli myös kalastusmatkailun kehittäminen Iijoella. Kotimaisen ja ulkomaisen tunnettavuuden lisäksi se olisi tuonut alueelle noin puolen miljoonan euron välittömät matkailutulot.

Ympäristöavaus -palkinto luovutettiin Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestölle Nuuksion kansallispuiston opastuskeskus Haltiassa lauantaina 29. elokuuta. Keskusjärjestön puolesta palkinnon ottivat vastaan keskusjärjestön puheenjohtaja Markku Markkula ja hallituksen puheenjohtaja Jouko Ojanperä.

Kuva on vapaasti käytettävissä tiedotteen yhteydessä:
Vuoden 2013 SM-perhokalastuskisat järjestettiin Iijoella. Kuvassa on vapaana virtaavaa Iijoen keskiosaa. Kuva: Petter Nissén.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Markku Markkula puh. 050 464 2455
hallituksen puheenjohtaja Jouko Ojanperä puh. 0400 621 887

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 530 seurassa toimii yhteensä noin 43 000 kalastuksen harrastajaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs