Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vantaalla vietetään Lasten Lumipäiviä

Hiihtoliitto

Vantaalla vietetään Lasten Lumipäiviä

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 08:29
Julkaisija: Hiihtoliitto


Lasten Lumipäivät -kiertue saapuu tiistaina ja keskiviikkona Vantaan Sotungin urheilukeskukseen. Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja paikallisten hiihtoseurojen toteuttama Lasten Lumipäivät -kiertue tarjoaa talven aikana lapsille mahdollisuuden tutustua ja kokeilla erilaisia talvilajeja ympäri Suomen.

Vantaalla koululaiset pääsevät kahden päivän aikana touhuamaan Sotungin urheilustadionille. Paikan päällä on Lasten Lumipäiviä varten odotettavissa viisi erilaista rastipistettä, joissa jokaisella on mahdollisuus päästä kokeilemaan omia taitojaan.

Keskiviikkoaamuna Lasten Lumipäiville saadaan lisää urheilun tuntua kun aamupäivän aikana käydään myös koulujen hiihtokilpailut.

"Pieniä muutoksia olemme tehneet Lasten Lumipäiville nyt, kun koulujen hiihtokilpailut ovat mukana ohjelmassa keskiviikkona, mutta muuten täällä ollaan valmiina vastaanottamaan koululaiset", kertoi Sanna Värttiö-Hasenson Vantaan Hiihtoseurasta.  

Vantaan hiihtoseuran lisäksi Lasten Lumipäiviä on toteuttamassa 15 Sotungin lukion opiskelijaa, jotka ovat mukana avustamassa rastipisteillä.

Kahden päivän ajan Vantaan alakoululaiset pääsevät kokeilemaan talvilajeja erilaisten rastipisteiden kautta. Päivien aikana lapsille tarjotaan mahdollisuus liikkua sekä kokeilla hiihtoa ja hyppäämistä kisamakkaraa unohtamatta. Mukana on muun muassa mäkihyppyrastipiste, lumifutisrastipiste sekä lisäksi ampumahiihtoa mukaileva ja tarkkuutta vaativa rasti.

"Epäilen, että hyppy ja pujottelu tulevat olemaan suosittuja ja tietysti suksipelithän on aina kivoja. Päivästä löytyy jokaiselle jotakin", kertoo Värttiö-Hasenson rastipisteistä.

Koululaisryhmille tarkoitettujen päivätapahtumien lisäksi Vantaalla järjestetään keskiviikkona 17.2. kaikille avoin Lasten Lumipäivien iltatapahtuma klo 18 alkaen. Iltatapahtumaan ovat kaikki tervetulleita, eikä etukäteisilmoittautumisia tarvita.

***

Kiertueaikataulu

Lasten Lumipäivien aikataulu Vantaalta eteenpäin:


vko 7, 16.-17.2.                  Vantaa, (iltatapahtuma perheille 17.2.)


vko 7, 19.-21.2                   Lahti / Salpausselän kisat
vko 8, 24.2.                       Ylläs, Äkäslompolo 


vko 9, 6.3.                         Luosto 


vko 10, 9.3.                       Ylläs, Äkäslompolo
 


Lumilajit Liikuttavat -hanketta ja Lasten Lumipäivien tunnelmia voi seurata sosiaalisen median kautta sekä nettisivuilta www.hiihtoliitto.fi/lumilajitliikuttavat
Facebook Lumilajit Liikuttavattwitter @lumilajit


instagram @lumilajitliikuttavat


#lumilajitliikuttavat


#lastenlumipäivät

***


Lisätietoja:

Lumipäivät -koordinaattori


Sini Savolainen, 040 539 9486, sini.savolainen@hiihtoliitto.fiLasten Lumipäivät tuotanto

Joel Nykter, puh. 050 444 1191, joel.nykter@gmail.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs