Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Valvontalautakuntaan tulleiden kanteluiden määrä ennallaan

Valvontalautakunta

Valvontalautakuntaan tulleiden kanteluiden määrä ennallaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Valvontalautakunta

Asianajajaliiton yhteydessä toimivaan valvontalautakuntaan vuonna 2015 tulleiden kanteluiden määrä oli edellisvuoden tasolla. Lautakunnassa tuli vireille yhteensä 622 asiaa, joista 514 oli valvonta-asioita ja 108 palkkioriita-asioita. Edeltävänä vuonna asioita tuli vireille 618.

Valvontalautakunta ratkaisi vuoden aikana 628 asiaa. Valvonta-asioista 37 prosenttia johti seuraamukseen. 56 prosenttia ei johtanut seuraamukseen ja 7 prosenttia kanteluista ei tutkittu.  Valtaosa seuraamuksista on huomautuksia ja varoituksia. Palkkioriita-asioita ratkaistiin 112, joista 15 prosentissa palkkiota suositettiin alennettavaksi.

Valvontalautakunnan valvonnan piirissä olevien lakimiesten joukko on kasvanut nopeasti muutaman viime vuoden aikana. Aiemmin valvonnan piiriin kuului noin 2 600 asianajajaa ja asianajotoimistoissa työskentelevää lakimiestä sekä noin 200 julkista oikeusavustajaa. Vuoden 2013 alusta lähtien valvontalautakunta on käsitellyt myös luvan saaneiden oikeudenkäyntiavustajien toimintaa. Näitä niin kutsuttuja lupalakimiehiä on noin 1 500.

Valvonta- ja palkkioriita-asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli 6,5 kuukautta.

Lisätietoa:

Valvonnasta vastaava lakimies Pia Kauppinen, valvontalautakunta, puh. 040 768 7656

Liitetiedostot

Suomen Asianajajaliiton yhteydessä toimiva itsenäinen ja riippumaton valvontalautakunta valvoo asianajajia, julkisia oikeusavustajia ja luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia.
www.valvontalautakunta.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs