Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Valtori ja Leijonaverkot sopimukseen konesalipalveluista

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtori ja Leijonaverkot sopimukseen konesalipalveluista

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori ja Leijonaverkot Oy (osa Suomen Erillisverkot -konsernia) ovat aloittaneet konesaliyhteistyön. Leijonaverkot on toimittanut Valtorille konesalitilaa ja -palveluita syyskuusta lähtien.

Yhteistyön päätavoite on valtion konesalistrategian toteuttaminen. Valtionhallinnon konesalipalveluiden keskittäminen suurempiin yksiköihin ja tehokkaampiin tiloihin tuo merkittäviä kustannussäästöjä valtiolle. Yhteistyö on mahdollistanut valtionhallinnon käyttämien palvelimien sijoittamisen korkean turvallisuustason tiloihin.

– Valtion konesalistrategian toimeenpanovaiheessa määritellään säilytettävät ja alas ajettavat konesalit. Leijonaverkkojen konesalitiloihin siirretään toimintoja niistä laitetiloista, joista päätetään luopua. Lisäksi Leijonaverkkojen konesaleista tuotetaan valtion yhteistä kapasiteettipalvelua, kertoo Valtorin tuotantojohtaja Seppo Mellas.

– Leijonaverkot omistaa ja ylläpitää konesalitiloja, jotka täyttävät korkeimmatkin turvallisuusvaatimukset. Pystymme tarjoamaan Valtorille turvallisuus- ja varautumistason, jota vain harvat kykenevät toimittamaan, Leijonaverkkojen toimitusjohtaja Kari Asiala kertoo.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 040 050 4205
Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, p. 050 542 0949

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

Leijonaverkot Oy
Toimitusjohtaja Kari Asiala, p. 0500 400 610
Tuotantopäällikkö Esa Wörlin, p. 040 847 6541

Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi[at]erillisverkot.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Siirtojen valmistuttua Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa: www.valtori.fi

 

Leijonaverkot tarjoaa laitetiloja turvallisuuskriittisille toimijoille.  Tilat täyttävät korkeimmat turvallisuusvaatimukset ja ovat räätälöitävissä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Valtakunnallinen ja suomalainen toimija takaa häiriöttömän palvelun. Leijonaverkot on osa valtion kokonaan omistamaa Suomen Erillisverkot -konsernia.

 Lisätietoja:
www.erillisverkot.fi
http://erveuutiset.erillisverkot.fi/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs