Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Valtori ja CSC yhteistyöhön konesalitilojen toimituksessa

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtori ja CSC yhteistyöhön konesalitilojen toimituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on tehnyt CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksen kanssa sopimuksen konesalitilan käytöstä. Sopimus on viisivuotinen.

Valtion konesalistrategian yhtenä keskeisenä tavoitteena on valtionhallinnon organisaatioiden käyttämien konesalien määrän merkittävä vähentäminen ja hallinnan keskittäminen. Strategian toimeenpanovaiheessa määritellään alas ajettavat konesalit. CSC:n konesalitiloihin siirretään toimintoja näistä laitetiloista. Lisäksi CSC:n konesaleista tuotetaan valtion yhteistä kapasiteettipalvelua.

Uudet konesalitilat ovat Valtorin käytettävissä lokakuun aikana ja konesalipalvelujen siirrot uusiin konesaleihin alkavat tämän jälkeen. Valtori käy konesalien siirrot jokaisen asiakasvirastonsa kanssa läpi ennen siirtojen aloittamista.

Nyt solmittu sopimus konesalitilan käytöstä tukee Valtion konesalistrategian tavoitteita ja edistää strategian linjausten toteutumista.

”Tämä sopimus parantaa konesali- ja kapasiteettipalvelujen laatua ja käytettävyyttä samalla alentaen näiden palvelujen elinkaarikustannuksia”, iloitsee erityisasiantuntija Yrjö Benson, joka on strategian omistaja valtiovarainministeriössä.

“Sopimus on tärkeä CSC:lle. Olemme iloisia, että valtion konesalistrategia on edennyt käytännön toimiin ja että CSC voi tukea Valtoria tässä paljon asiantuntijuutta ja työtä vaativassa tehtävässä. Tavoitteenamme on valtion yhteinen, kustannustehokas ja laadukas IT-palveluinfrastruktuuri, sanoo johtaja Marjut Andler CSC:ltä.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Tuotantojohtaja Seppo Mellas, p. 0400 504205
Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, p. 050 542 0949
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus
Johtaja Marjut Andler p. 040 5476957
Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi[at]csc.fi

 

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2015 aikana. Vuoden 2015 lopussa Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa: www.valtori.fi

 

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy tarjoaa suomalaisen tiedeyhteisön käyttöön Pohjoismaiden tehokkaimman laskentaympäristön, huippunopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet sekä Suomen parhaat tieteen tietotekniikan asiantuntijat ja palvelut. CSC on voittoa tavoittelematon, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima valtion erityistehtäväyhtiö.

valtionhallinnon ict-kuluista.

Lisätietoa: www.csc.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs