Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Valtiontakausta Finnveran varainhankinnalle korotetaan

Valtiovarainministeriö

Valtiontakausta Finnveran varainhankinnalle korotetaan

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 13:54
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on myöntänyt Finnvera Oyj:n varainhankinnalle 6 miljardin euron valtiontakauksen. Päätöksellä korotetaan yhtiölle aiemmin myönnetyn valtiontakauksen enimmäismäärää kolmella miljardilla eurolla.

Valtiontakauksessa on kysymys vuonna 2012 käynnistyneen luottomuotoisen vienninrahoitusjärjestelmän laajentamisesta. Järjestelmän tarkoituksena on turvata suomalaisten vientiyritysten kilpailuedellytykset.

Valtiontakaus kattaa Finnvera Oyj:n kahden vuoden kuluessa ottamat, takaisinmaksuajaltaan enintään 25 vuoden lainat. Takaus kattaa myös lainoihin liittyvät koron- ja valuutanvaihtosopimukset, muut vastaavat suojausjärjestelyt sekä sopimuksissa sovitut korot ja muut ehdot.

Takauksesta aiheutuvan valtion laskennallisen enimmäisvastuun arvioidaan nousevan noin yhdeksään miljardiin euroon.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Jaakko Weuro, puh. 02955 30302

Valtiovarainministerin erityisavustaja Joonas Rahkola, puh. 02955 30518

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs