Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Valtion metsätalousyhtiö on Metsähallitus Metsätalous Oy

Metsähallitus

Valtion metsätalousyhtiö on Metsähallitus Metsätalous Oy

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Valtion metsien puun korjuuta ja myyntiä harjoitetaan jatkossa Metsähallitus Metsätalous Oy -nimisessä yhtiössä. Yhtiö aloitti toimintansa huhtikuun puolivälissä, Patentti- ja rekisterihallitus on eilen vahvistanut yhtiön nimen.

”Metsähallitus Metsätalous Oy hoitaa valtion metsiä monikäytön periaatteiden mukaisesti sekä korjaa ja myy puuta”, va. toimitusjohtaja Jussi Kumpula kertoo. Lain mukaisesti liiketoiminnassa otetaan myös huomioon yhteiskunnalliset velvoitteet kuten luonnon monimuotoisuus, virkistyskäyttö, työllisyyden edistäminen sekä saamelaiskulttuurin ja poronhoidon vaatimukset.

Uusi metsähallituslaki tuli voimaan 15. huhtikuuta ja Metsähallituksen metsätalousliiketoiminta siirrettiin valtion kokonaan omistamaan metsätalousosakeyhtiöön.

”Muutos on lähinnä juridinen, käytännön toimintaan sillä ei ole juurikaan vaikutusta. Tavallinen kansalainen ei muutosta huomaa, virkistyskäyttö valtion metsissä pysyy ennallaan”, Jussi Kumpula vakuuttaa.

Yhtiöittäminen ei vaikuta hakkuumääriin. Puunkorjuun määrät määritellään alueellisissa luonnonvarasuunnitelmissa ympäristö huomioon ottaen kuten tähänkin asti. Luonnonvarasuunnitelmat hyväksyy Metsähallituksen hallitus.

”Osallistava suunnitteluprosessi on vakiintunut käytäntömme ja se jatkuu yhtiössä. Määrittelemme yhdessä keskeisten sidosryhmiemme kanssa, millaisella volyymilla kullakin alueella toimitaan”, Jussi Kumpula toteaa.

Myös puutoimitukset asiakkaille jatkuvat entiseen tapaan, samoin kuin puunkorjuun ja –kuljetuksen sekä muiden metsätaloustöiden palvelujen hankinta.

Metsätalouden henkilöstö siirtyi kokonaisuudessaan yhtiön palvelukseen. Henkilöstön toimipisteet sekä yhteystiedot säilyivät entisellään. Yhtiön kotipaikka on Rovaniemi.


Lisätietoja:

Metsähallitus Metsätalous Oy, va. toimitusjohtaja Jussi Kumpula, p. 0400 388 614 tai metsienkäyttö- ja suunnittelujohtaja Pertti Tuomi, p. 0400 895 096.

Video (3 min.) ”Mitä uusi metsähallituslaki metsätalouden kannalta tarkoittaa”: http://bit.ly/1TYIghk

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs