Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vältä vaarat: asiantuntijan 5 vinkkiä turvalliseen jouluun

MyyAsuntoni.fi

Vältä vaarat: asiantuntijan 5 vinkkiä turvalliseen jouluun

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 13:30
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Tähän aikaan vuodesta päivät tuntuvat kuluvan pikakelauksella joulua kohti. Kiireessä usein sattuu ja tapahtuu, ja siksi olisikin hyvä pitää mielessä muutama tärkeä asia paloturvallisuudesta. Verisuren vanhempi päivystäjä Jukka Reilin listaa MyyAsuntoni-verkkopalvelun blogikirjoituksessaan 5 helppoa vinkkiä turvallisempaan jouluun.

1) Keskity kokkaamiseen – älä jätä liettä päälle ilman valvontaa
Ruuanlaitto aiheuttaa paljon ”läheltä piti”-tilanteita, kun liedelle unohtuneen kattilan sisältö alkaa savuttamaan ja syttyy tuleen.

2) Ole huolellinen elävän tulen kanssa – älä jätä palavia kynttilöitä yksin
Pimeään vuodenaikaan kuuluu ehdottomasti elävä tuli, mutta hallitusti. Katso tarkkaan, mihin ja miten kynttilät asettelet: onko lähistöllä helposti syttyviä materiaaleja, ovatko kynttilänjalat tarpeeksi tukevia etteivät kynttilät pääse kaatumaan vahingossa ja ettei lähistöllä ole helposti syttyviä materiaaleja.

3) Tupakka voi tappaa myös nopeasti – älä tupakoi sohvalla tai sängyssä
Tupakka suussa sohvalle tai sänkyyn nukahtaminen aiheuttaa helposti tulipalon, joka leviää nopeasti, kun ympärillä on paljon syttyvää materiaalia.

4) Malttia joulukoristeiden ripustamisessa – älä häiritse hälytinlaitteiden toimintaa
Kodin koristelu on osa juhlaan valmistautumista, mutta koristeiden sijoittelua kannattaa hieman harkita. Kannattaa huomioida, että kameroilla varustettu hälytinjärjestelmä reagoi herkästi ilmavirrassa heiluviin himmeleihin ja muihin koristeisiin.

5) Ennakoi ja huomioi pari muuttujaa
Tärkeintä paloturvallisuuden lisäämisessä on oma huolellisuus ja tarpeeksi monta, toimivaa palovaroitinta. Kaikille perheenjäsenille tulisi olla selvää, mistä hätätilanteessa pääse ulos ja alkusammutusvälineiden pitäisi olla helposti saatavilla.

Koko blogikirjoitus on luettavissa: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2015/12/15/valmistaudu-jouluun-mahdollisimman-paloturvallisesti/

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen media, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää sekä blogi (blogi.myyasuntoni.fi), jossa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs