Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Vain eläimiä, vähän kuin ihmisiä

Arktinen Banaani

Vain eläimiä, vähän kuin ihmisiä

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Viidettä Kamala luonto -kokoelmaa luotaessa on seurattu paitsi vuodenkiertoa myös erästä suuren kansansuosion saavuttanutta tv:n lauluohjelmasarjaa. Kirjan nimikkostrippi Vain eläimiä sai ilmestyttyään syksyllä 2014 Facebookissa yli 400 000 katselukertaa. Kamalan luonnon vankkaa ja yhä vahvistuvaa asemaa kuvasi myös toukokuussa 2015 Ilta-Sanomien tekemä lukijaäänestys, jossa sarja valittiin ylivoimaiseksi suosikiksi lehden julkaisemista sarjakuvista – siitäkin huolimatta, että Kamala luonto on toistaiseksi ilmestynyt vain sen verkkoversiossa. 

 

Jyväskyläläisen Jarkko Vehniäisen (s. 1973) Kamala luonto syntyy keskellä Suomea ja onnistuu olemaan sekä maaseutua kuvaava, mutta myös suurissa kaupungeissa tarkasti seurattu sarjakuva. Nimensä mukaisesti Kamala luonto ei ole mikään hampaaton hassuttelusarja. Stripeistä löytyy paitsi lapsekkaan hilpeitä toilailuja myös ajatuksen syvyyttä ja terää, joka saattaa joskus viiltää syvälle sieluun. Luonnonläheisessä raadollisuudessaan Kamala luonto voi ajoittain hätkähdyttää varomatonta lukijaa, mutta mustimmillaankin sen huumori osuu maaliin valikoituja eläin-, tai ehkä pikemminkin ihmistyyppejä, kuvatessaan.

 

Epätodennäköisen kaverusparin ilveksen ja kärpän, isottelevan karhun, maatilalla henkisesti laiskistuneen possun ja muun eläinkunnan joukosta vinksahtaneimmaksi vakiosankariksi nousee yhä uudelleen kettu, joka saattaa kukkua puussa ja käyttäytyä muutenkin hiukan epävakaasti. Kettu on kuitenkin se, jonka käsiin laintaulut vuorella annetaan ja joka saa poseerata keskeisenä hahmona Viimeisellä ehtoollisella. Vapaissa taidelainauksissa Vehniäinen on yleensäkin aivan omaa luokkaansa, ja jollei sivistynyt lukija ole tarkkana, saattaa muutama pastissi klassisista mestariteoksista livahtaa ohi silmien.

 

Kesällä ilmestyi myös jatkoa hyvän vastaanoton saaneelle Kamala luonto -erikoiskirjalle Minäkö hullu? Yhdessä Vesa Anttosen kanssa toimitettu Pieruterapia keskittyy erääseen metsän kumppanusten mieliharrastukseen ja tämän luonnollisen toiminnan kiistattoman hyviin terveysvaikutuksiin. 

 

 

Jarkko Vehniäinen

Kamala luonto: Vain eläimiä

ISBN 978-952-270-231-9

64 sivua. Arktinen Banaani 2015.

 

Jarkko Vehniäinen

Kamala luonto: Pieruterapia

ISBN 978-952-270-227-2

140 sivua. Arktinen Banaani 2015.

 

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, Harto Pasonen, myynti@sarjakuva.com, puh. 050 529 9768

Haastattelupyynnöt: Jarkko Vehniäinen, puh. 040 564 3710, jv@jarkkovehniainen.fi

Liitetiedostot

 

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs