Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Uutuuskirja kertoo: miten käy toisinajattelijan yhden totuuden Suomessa?

Into Kustannus

Uutuuskirja kertoo: miten käy toisinajattelijan yhden totuuden Suomessa?

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 10:41
Julkaisija: Into Kustannus

Matti Salmisen uutuusteos Toisinajattelijoiden Suomi (Into Kustannus 2016) on kattava katsaus suomalaisiin toisinajattelijoihin, joista virallinen historiantutkimus yleensä vaikenee. Teoksen johtoajatuksena on kysymys siitä, miten käy yksilölle, joka ajattelee vallitsevan mielipiteen vastaisesti. 

Salminen on käyttänyt kolmea kriteeriä valitessaan toisinajattelijoita, joista hän kirjoittaa. Salmiselle toisinajattelijan tärkeimmät piirteet ovat itsenäinen ajattelu, rohkeus ja vahva huoli muista ihmisistä, yhteiskunnasta ja luonnosta. Näillä perusteilla teokseen on valikoitunut sellaisia henkilöitä kuin Maiju Lassila, Erkki ja Katri Vala, Elvi Sinervo, Hella Wuolijoki, Paavo Haavikko, Jörn Donner, Arvid Järnefelt, Erno Paasilinna ja Pentti Linkola, mutta myös yllättävämpiä nimiä kuten K. J. Ståhlberg ja Urho Kekkonen.

”Suomen täyttäessä ensi vuonna 100 vuotta kirjan aikaväliksi muodostui itsenäisyyden aika. Tältä ajalta suomalaisista toisinajattelijoista ei ole kirjoitettu yhtenäistä teosta.”, Matti Salminen kertoo.

”Itsellenikin yllätykseksi kirjasta tuli eräänlainen toisinajattelevan Suomen historia, virallisen kansallisen kertomuksen kääntöpuoli.” Salminen kuvailee teostaan.

Salmisen lähestymistapa aiheeseensa on ennakkoluuloton: hän hyödyntää kohdehenkilöidensä omaa kirjallista aineistoa kokonaisuudessaan. Asiatekstien, päiväkirjojen ja muistelmien lisäksi luetuksi tulee myös proosatekstejä ja runoja.

Matti Salminen on yhteiskuntatieteiden maisteri, tietokirjailija ja toimittaja. Toisinajattelijoiden Suomi on Salmisen viides tietokirja. Edellisiin tietokirjoihin kuuluvat mm. Yrjö Kallisen ja Pentti Haanpään elämäkerrat. Hän on myös toimittanut useita Haanpään teoksia.

Matti Salminen on tavattavissa Innon syyskauden avajaisissa keskiviikkona 17.8. Villa Kivessä Helsingissä.
http://www.epressi.com/tiedotteet/kotimaa/into-aula-syksyn-ravakimmat-listat-villa-kivessa.html

ISBN: 978-952-264-679-8

http://intokustannus.fi/kirja/toisinajattelijoiden-suomi/

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
ari.turunen@intokustannus.fi
puh. 0449891960

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs