Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Uusi vesiviljely-innovaatio haastaa ulkomaiset jätit kustannustehokkuudellaan ja monikäyttöisyydellään.

Plant Steps Ltd

Uusi vesiviljely-innovaatio haastaa ulkomaiset jätit kustannustehokkuudellaan ja monikäyttöisyydellään.

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 13:08
Julkaisija: Plant Steps Ltd

Uusi vesiviljely-innovaatio haastaa ulkomaiset jätit kustannustehokkuudellaan ja monikäyttöisyydellään.

Uusi patentoitu suomalainen tuoteinnovaatio hakee joukkorahoitusta käynnistääkseen kansainvälisen liiketoiminnan. Keksijä Jouni Spets Vantaalta on kehittänyt uudenlaisen kasvatusjärjestelmän, jonka patentoitu tekniikka mahdollistaa mm. helpon viherseinien rakentamisen koteihin ja yrityksiin vain murto-osalla markkinoilla vallitsevasta kustannustasosta. 

Vesiviljelyyn perustuva viherseinä tai lähiruokaa tuottava puutarha on helppo suunnitella, koota ja kasvattaa. Keksinnön ydin on modulaarinen, patentin saanut kasvukanava, "Kasviporras" tuotenimeltä PlantSteps®. Puutarhan alaosassa on jalusta; taimitaso ja vesisäiliö, jotka toimivat myös kasvatusyksikköinä erilaisille kasveille. Yhdessä nämä muodostavat SUPRAGARDEN® tuoteperheen.  

Näitä modulaarisia elementtejä yhdistämällä voidaan rakentaa helposti vaaka- ja pystysuuntaisia, suuria ja pieniä puutarhoja, jotka mahdollistavat helposti laajankin lähiruoantuotannon kotona (salaatti, mansikka, yrtit, chili, tomaatti), sekä näyttäviä sisustuselementtejä viherkasveista tai viherseiniä, jotka puhdistavat sisäilmaa. Sama tekninen ratkaisu toimii kaikissa näissä käyttötarkoituksissa. Vastaavanlaista ikkunapuutarhatuotetta ei markkinoilla ole ollut aikaisemmin ja viherseinien rakentaminen on tällä teknisellä ratkaisulla, jopa 80%, edullisempi kuin markkinoilta tällä hetkellä löytyvät ratkaisut.  

Ruoantuotanto teollisissa kasvihuoneissa ei aina ole kovin kustannustehokasta eikä tuotantoketju ympäristöystävällinen, joten olisi järkevää tuottaa osa hyötykasveista omassa kodissa tavalla, joka on tehty nyt mahdollisimman helpoksi.

SUPRAGARDEN on ainoa tunnettu kaupallinen, vesiviljelyyn perustuva kasviseinäjärjestelmä, joka sopii kerrosmaisen, läpinäkyvän rakenteensa ansiosta myös ikkunoiden ja lasiseinien eteen asennettavaksi kasviverhoksi, jossa kasvit kasvavat auringon valossa. 

Koska tuotteella on kansainvälistä markkinapotentiaalia, päätettiin sen kysynnän testaus ja rahoituksen hakeminen tehdä Lean Startup –hengessä joukkorahoituspalvelu INDIEGOGO.COMissa. Keksintö tavoittelee 25 000 dollarin etukäteismyyntiä toukokuun 9. päivään mennessä. "Kevät on otollista aikaa testata kasvatuskonseptin houkuttelevuutta markkinoilla, kun viherpeukalot heräilevät talviunilta" sanoo Jouni Spets.

Lisätietoja:

Joukkorahoituskampaja: 

https://igg.me/at/supragarden/x/13034389

Keksinnön esittely suomeksi ja englanniksi:

www.supragarden.com

 

Vertailutietoa mm. kasvien kasvunopeudesta vesiviljelyssä ja multakasvatuksessa:

www.facebook.com/supragarden 

Keksijä: Jouni Spets

jouni.spets@plantsteps.com

+ 358 40 592 7320

Kasviportaat Oy

PlantSteps Ltd.

Kunnaankuja 12

01370 Vantaa

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs