Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Uusi kalastuslaki tutuksi nettipohjaisella ajankohtaissarjalla - Vastuut ja velvollisuudet kalastuksen harrastajien tietoon

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Uusi kalastuslaki tutuksi nettipohjaisella ajankohtaissarjalla - Vastuut ja velvollisuudet kalastuksen harrastajien tietoon

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2016 klo 12:00
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vuoden alussa voimaan astuneessa kalastuslaissa moni asia on muuttunut. Muutokset on tärkeää saada vapaa-ajankalastajien tietoon mahdollisimman tehokkaasti. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Metsähallitus yhteistyössä Kalastajan Kanavan kanssa ovat toteuttaneet lakiuudistuksesta kertovan nettipohjaisen ohjelmasarjan. Viikoittain julkaistava Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarja alkaa keskiviikkona 20. tammikuuta osoitteessa www.kalastajankanava.fi.

Kahdeksanosaisen Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ajankohtaissarjan tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman moni Suomen 1,6 miljoonasta kalastuksen harrastajasta. Sarja tarjoaa internetin välityksellä tietoa uudesta laista ja kalastusluvista sekä oman toiminnan vaikutuksesta kalastoon kasvattaen jokaisen vapaa-ajankalastajan tietämystä.
”Lähdimme rakentamaan dokumentaarista ohjelmasarjaa Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa helpottaaksemme kalastuksen harrastajien tiedonsaantia lakiuudistuksesta. Nettipohjaisen Kalastajan Kanavan ansiosta pystyvät kalastajat kertaamaan asiat vaikka kännykällään kalavesillä ollessaan”, Kalastajan Kanavan johtaja Jyri Kuusisalo kertoo.

Sarjan avausjaksossa maa- ja metsätalousministeriön tiedottaja Hasse Härkönen kertoo kalastuslain uudistuksesta.
”Odotukset kalakantojen hoidosta, kalastuksesta ja niihin liittyvistä asioista ovat muuttuneet paljon 30 vuodessa. Lain tavoitteena on, että siitä hyötyvät niin kalat kuin kalastajat.”

Kolmannessa jaksossa SVK:n järjestöpäällikkö Olli Saari kertoo lakiuudistuksen myönteisistä muutoksista kalastuslupiin.
”Kalastajille positiivista on lupajärjestelmän yksinkertaistuminen ja mahdollisuus päiväkohtaiseen lupaan, jota ei aiemmin ollut saatavilla. Uudistus toi mukanaan myös kieltoja ja säädöksiä, jotka toivottavasti maksavat itsensä myöhemmin takaisin laadukkaampina kalavesinä ja elinvoimaisempina kalakantoina”, hän toteaa.

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjaa voi seurata netissä osoitteessa www.kalastajankanava.fi tammikuun 20. päivästä lähtien. Uudet jaksot julkaistaan viikon välein keskiviikkoisin.

 

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, järjestöpäällikkö Olli Saari, p. 050 339 4660
Metsähallitus, tiedottaja Aku Ahlholm, p. 040 481 4890
Kalastajan Kanava, kanavajohtaja Jyri Kuusisalo, p. 0500 415 779, jyri.kuusisalo@fabulastudios.fi
Maa- ja metsätalousministeriö, tiedottaja Hasse Härkönen, p. 02951 62011

Lisätietoa Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjasta

Sarjan ensimmäisessä jaksossa uuden lain sisältöä katsojille avataan maa- ja metsätalousministeriön toimesta. Toisessa osassa kerrotaan lupamaksuista ja -tuottojen kohdentamisesta. Kolmas jakso käsittelee uutta kalastonhoitomaksua, joka parantaa kalastuksen harrastajien mahdollisuuksia toteuttaa harrastustaan valtakunnallisesti. Neljäs osa keskittyy virtavesikohteiden sekä muiden erikoiskohteiden lupakäytäntöihin. Vetouistelijoita sekä pyydyskalastajia kiinnostavat yhtenäislupakäytännöt käsitellään viidennessä jaksossa. Pyydyskalastusasiat jatkuvat vielä ohjelman seuraavassakin osassa. Seitsemäs jakso kattaa kalastuksen säätelyn ja ohjelmassa syvennytään myös siihen, miksi kalastusta säädellään. Sarjan viimeisessä jaksossa paneudutaan jokaisen kalamiehen omaan rooliin ja vastuuseen. Jakson tavoitteena on herättää ajatuksia vastuulliseen vapaa-ajankalastamiseen ja tuoda uutta näkökulmaa kunkin kalastajan omaan harrastamiseen.

Kalastajan Kanava onYouTube-pohjainen verkkomedia vapaa-ajankalastajille. Kanava julkaisee kalastusuutisia, ajankohtaisia dokumentteja, faktoja ja vinkkejä välineistä sekä tietoa kalastuspaikoista ja -tavoista. Kalastajan vastuut ja velvollisuudet –sarja käsittelee uutta kalastuslakia, Kalastajan Muotokuva- ohjelmasarja kertoo tarinoita itse kalastajista ja Ruoto Challenge on kalastusoppaiden leikkimielinen kalastuskisa. Kanavan tehtävänä on edistää kalastuksen elämyksellisyyttä, parantaa nuorten ja lasten mahdollisuuksia kalastaa sekä edistää vastuullista, kestävää ja luontoa kunnioittavaa kalastuksen harrastamista.
www.kalastajankanava.fi, www.facebook.com/kalastajankanava, @kalastajan, YouTube: Kalastajan Kanava.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat, www.facebook.com/vastuullinen

Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka hallinnoi valtion maita ja vesiä eli kolmasosaa Suomen pinta-alasta. Metsähallituksen luonto- ja eräpalvelut vastaa muun muassa valtion alueiden kalastus- ja metsästysluvista sekä valtion kalastonhoitomaksun keräämisestä.
www.eraluvat.fi, www.metsa.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs