Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Uudistukset lisäävät puolustusjärjestelmämme uskottavuutta

Reserviläisliitto tiedottaa

Uudistukset lisäävät puolustusjärjestelmämme uskottavuutta

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2016 klo 11:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto kannattaa asevelvollisuuslain muuttamista niin, että reserviläisiä voitaisiin kutsua kertausharjoituksiin nykyistä paljon nopeammin. Puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savolan mukaan lain muutosesitys on oikeanlainen vastaus siihen haasteeseen, jonka sodankäynnin viimeaikainen kehitys on asettanut puolustusjärjestelmällemme.

- Toteutuessaan uudistukset lisäävät sekä puolustusjärjestelmämme toimivuutta että sen uskottavuutta nykypäivän toimintaympäristössä, jota leimaavat hybridisodankäynti, sotilaallisen voiman näyttö ja osin sillä uhkaaminen, nopea tilanteenkehitys sekä sodan ja rauhan välisen rajan hämärtyminen.

Reserviläisliitto antoi viime viikolla lakiesityksestä lausunnon puolustusministeriölle ja korosti siinä, että uudistusta tulee kuitenkin tarkastella myös yksittäisen reserviläisen näkökulmasta.

- Ne sodan ajan yksiköt, jotka on näissä tilanteissa kaavailtu kutsuttavaksi nopeasti harjoituksiin, on muodostettava niistä reserviläisistä, joille välitön palvelukseen astuminen ei tuota ylivoimaisia ongelmia ja, jotka ovat varmuudella kykeneviä irtaantumaan siviityötään hoitamaan sodan ajan tehtävänsä.

Alajärven Reserviläisten 60-vuotisjuhlassa puhunut Mikko Savola muisteli myös yhteistyötään paikkakunnan toimijoiden kanssa ja kiitti yhdistystä poikkeuksellisesta aktiivisuudesta.

- Monien teidän kanssa olen saanut olla yhdessä maakuntajoukoissa. Kun meitä muualta maakunnasta tuli harjoituksiin muutama henkilöauto, teiltä tultiin aina vähintään muutamalla pikkubussilla. Aktiivisuus, toiminta, vapaaehtoisuus ja isänmaallisuus on täällä ollut aina korkeassa arvossa. Kiitos siitä.

Lisätietoja

- puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8498 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi
- toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs