Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ung företagsamhet i farten, 35 nya UF-företag presenterar sig

Vaasan kaupunki

Ung företagsamhet i farten, 35 nya UF-företag presenterar sig

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.10.2016 kl. 08:15
Utgivare: Vaasan kaupunki

 

UF-året har återigen startat med fart vid Vasa yrkesinstitut. De studerande har grundat 35 nya övningsföretag, som fungerar med riktiga pengar och där de bedriver handel och får känna på hur det är att verka som företagare.

Företagen presenterar sig första gången för marknaden på Minimässan och Må bra-dagen, som ordnas på Vasa yrkesinstituts Hansa-campus (Parcos aula, Krutkällarvägen 2) 27.10 kl. 11-14.

Studerande tränar mässförsäljning

Syftet med minimässan är att de studerande tränar mässförsäljning och planering av en mässavdelning i skolmiljö innan de deltar i KnowHow-mässan och/eller i den regionala mässan i februari.

På minimässan kan du hitta roliga, unika och handgjorda presenter och annat trevligt. Alla företag är dock inte helt färdiga ännu, men alla har dock en mässavdelning och många kan redan erbjuda produkter och tjänster. Efter mässan vaknar i allmänhet även de som varit långsamma och får mer fart när de märker vad företagande är fråga om!

Årets bästa UF-företag väljs i den nationella UF Våga vara företagsam-finalen

Företagen har grundats inom ramen för programmet Ung företagsamhet. Programmet genomförs nationellt på hela andra stadiet. I slutet av läsåret väljs bästa UF-företag i den nationella UF Våga vara företagsam-finalen. Som pris får vinnaren en resa till UF Ett år som företagare-programmets EM-tävlingar, JA Europe Company of the Year-finalen. 

 

Mer information:

lärare Carola Holmlund

Vasa yrkesinstitut

carola.holmlund@edu.vaasa.fi

+358 40 145 7453

www.vao.fi

 

Mer information om UF-verksamheten.

 

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs