Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ulkoministeriö tuo Madventures-seikkailijat Kokonaisturvallisuus 2015 -messuille

Tampereen Messut

Ulkoministeriö tuo Madventures-seikkailijat Kokonaisturvallisuus 2015 -messuille

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 15:45
Julkaisija: Tampereen Messut

MATKUSTUSTURVALLISUUS PUHUTTAA SUURTAPAHTUMASSA

Tampereella järjestetään syyskuussa yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta esittelevä suurtapahtuma. Kokonaisturvallisuus 2015 -messuihin 4.–6.9. huipentuva turvallisuusviikko tuo Tampereelle laajan kirjon tapahtumia konsertista korkeatasoisiin seminaareihin. Ulkoministeriö on näkyvästi mukana tapahtumassa ja tuo myös messuille lauantaina 5.9. Madventures-seikkailijat Rikun ja Tunnan.

Kokonaisturvallisuus-messut ja koko turvallisuusviikon ohjelma yhdistävät turvallisuuden eri toimijat: kansalaiset, järjestöt, elinkeinoelämän ja viranomaiset. Tapahtuman slogan on Kokonaisturvallisuus – yhteiskunta yhdessä. Arjen turvallisuudesta maanpuolustukseen. Tutustu tapahtumakokonaisuuteen ja laajaan ohjelmasisältöön Kokonaisturvallisuuden nettisivuilla: www.kokonaisturvallisuus.fi.

VIDEOT: Kokonaisturvallisuus-messujen videokirjastossa on julkaistu videot, jossa lapset kertovat ajatuksiaan kokonaisturvallisuudesta sekä arjen turvallisuudesta, www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).

Ulkoministeriön turvallisuusasiantuntijat osallistuvat Kokonaisturvallisuus-messuille

Ulkoministeriö kertoo Kokonaisturvallisuus-messuilla toiminnastaan kokonaisturvallisuuden edistämiseksi ja kampanjoi matkustusturvallisuuden puolesta. Kyberturvallisuus ja informaatiovaikuttaminen ovat myös näkyvästi esillä UM:n messuosastolla. Ulkoministeriöllä on myös oma matkustusturvallisuuden tehtävärastinsa Security Track -kilpailussa.

Ulkoministeriö järjestää torstaina 3.9. kutsuvierasseminaarin, jonka teemana on Diplomatia Suomen turvallisuuden takaajana. Paneelissa ulkoministeriön johtavat virkamiehet ja vierailevat asiantuntijat pohtivat Euroopan turvallisuuden muutosta - mikä on muuttunut, mikä pysynyt ennallaan, sekä mitä Suomi tekee ja mitä sen tulisi tehdä. Lauantaina 5.9. Madventures-seikkailijat Riku ja Tunna päivystävät UM:n osastolla.

- Turvallisuus liittyy reissaamiseen sekä matkailijan omasta turvallisuudesta huolehtimisena, että paikallisten olojen ja ihmisten kunnioittamisena. Jokainen matkailija on rauhan lähettiläs. Vedämme kaikille kiinnostuneille omat turva-sulkeisemme ja odotamme kovasti muiden reissaajien tapaamista Ulkoasiainministeriön osastolla, Madventuresin Riku ja Tunna kertovat.

Ulkoministeriö tuo osastolleen myös omia asiantuntijoitaan keskustelemaan turvallisuudesta muuttuvassa maailmassa, mukana on muun muassa Suomen ensimmäinen kybersuurlähettiläs Marja Rislakki. Hän puhuu kansainvälisestä toiminnasta ja kyberdiplomatiasta myös 4.9. toteutettavassa Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumissa. Messuosastolla voit tavata myös matkustusturvallisuuden ja konsulipalvelujen konkareita sekä maailmalla Suomen suurlähetystöissä työskennelleitä konsuleita.

Ulkoministeriön messuosastolla esitellään matkustusturvallisuuteen liittyviä palveluja, kuten karttakysely "Maailma yllättää" ja matkustusilmoitus-palvelu. "Maailma yllättää" -palvelussa matkaajat voivat merkitä kartalle omia kokemuksiaan ja lukea muiden tarinoita koetusta turvallisuudesta ja yllättävistä tilanteista. Lisäksi kartalta löytyvät ulkoministeriön matkustustiedotteet, Suomen edustustot ja tietoa matkustusilmoituksen tekemisestä. Matkustusilmoitus.fi on ulkoministeriön palvelu, johon ulkomaille matkustavat ja ulkomailla asuvat suomalaiset voivat ilmoittaa yhteystietonsa kriisitilanteita varten. Esimerkiksi Nepalin maanjäristysalueella olleet matkustusilmoituksen tehneet suomalaiset tavoitettiin nopeasti. Ulkoministeriön messuosastolla on myös näyttely Suomen edustustojen myöntämistä passeista vuosien varrelta. Vanhimmat esillä olevat matkustusluvat ovat vuodelta 1906, ja näyttelyn kautta yksittäisten ihmisten matka-asiakirjojen välittämät tarinat liittyvät kiehtovalla tavalla laajempaan historialliseen kuvaan.

Ulkoministeriön tiedote 13.5.2015: www.formin.fi. Lisätietoja ulkoministeriön messuosallistumisesta: sisältö- ja viestintäasiantuntija Ritva Naumanen, puh. 0295 351 049, tiedottaja Danica Vihinen, puh. 0295 351 769.

Kokonaisturvallisuus 2015 -messujen lehdistötiedotteet ja mediamateriaalit:
Lue lisää Kokonaisturvallisuuden suurtapahtumasta ja ohjelmasisällöstä: www.kokonaisturvallisuus.fi.
Lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videokirjastoon: www.kokonaisturvallisuus.fi (Medialle).

Osallistu somessa: #Kokonaisturvallisuus. Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn.  

Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuus.fi, Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi
Erkko Kajander, messutoimikunnan pj, teollisuusneuvos, p. 040 840 4242,
erkko(a)kajander.eu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs