Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Työnantajien ja työntekijöiden kannat kaukana toisistaan

KT Kuntatyönantajat

Työnantajien ja työntekijöiden kannat kaukana toisistaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2015 klo 12:31
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää valitettavana, ettei aamuyöllä 16. helmikuuta päättyneissä työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluissa työrauha- ja sopimusjärjestelmästä päästy osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Työnantajien ja palkansaajien kannat jäivät kauaksi toisistaan. Neuvottelujen kohteena ovat olleet mm. erilaisten työtaisteluiden ilmoitusmenettelyt, laittomien työtaisteluiden hyvityssakot, työriitojen sovittelu, tes-vaihtamiset ja luottamusmiesten työsuhdeturva.

KT:n keskeisenä tavoitteena neuvotteluissa on ollut laittomien työtaisteluiden kynnyksen nostaminen mahdollisimman korkealle tasolle mm. hyvityssakkoja korottamalla. Jalonen korostaa, että kunta alan välttämättömät uudistukset, mm. sote edellyttävät työrauhajärjestelmän toimivuutta kunta-alan työmarkkinoilla.

KT Kuntatyönantajien tänään koolla ollut valtuuskunta arvioi neuvottelutilannetta. Vaikka edellytykset neuvottelujen jatkamiselle ovat vähäiset, KT:n valtuuskunta antoi KT:n neuvottelijoille valtuudet jatkaa tarvittaessa neuvotteluja työrauha- ja sopimusjärjestelmästä.

Lisätietoja:

kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 54 777 10
neuvottelupäällikkö Sari Ojanen, puh. 050 597 69 42

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs