Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Työllisyyskehitys vaikuttaa ratkaisevasti eläketurvaan ja sote-menoihin

Keva

Työllisyyskehitys vaikuttaa ratkaisevasti eläketurvaan ja sote-menoihin

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 13:13
Julkaisija: Keva

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, Keva
Kuntien työllisyysfoorumi, Tampere
Julkaisuvapaa 12.10. klo 13

 

Työllisyyskehityksen kohentaminen on keskeinen keino lisätä työeläkejärjestelmän pitkän aikavälin kestävyyttä sekä hidastaa sote-menojen kasvua, muistutti Tampereella kuntien työllisyysfoorumissa puhunut Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Hän korosti, että eläkkeiden rahoitus rakentuu keskeisiltä osin työssä käyvien ja heidän työnantajiensa maksujen sekä niiden lisäksi rahastojen pääomien ja niiden tuottojen varaan.

Sote-menojen hillitsemisessä työttömyyden vähentäminen on keskeisessä roolissa, koska pitkäaikaistyöttömyys lisää merkittävästi erilaisten terveydellisten ja sosiaalisten ongelmien määrää. Tämä riippuvuussuhde tulisi nostaa keskeisemmin esille sote- ja maakuntauudistuksessa sekä tulevaisuuden kuntien roolia rakennettaessa. Erityisen ongelmallista on se, että maassamme periytyvä pitkäaikaistyöttömyys on kasvussa.

- Passiivitukipainotteisuudesta on kyettävä siirtymään työttömien aktivointipainotteisuuteen voimavarojen kohdentamisessa. Tärkeää on myös varmistaa, että moniammatillinen yhteistyö vaikeasti työllistyvien aktivoinnissa toimii jatkossakin uudistuvassa hallintorakenteessa, Kietäväinen sanoi.

- Maastamme löytyy paljon järkevää työtä, esimerkiksi vanhusten ja vammaisten avustajapalvelut, jotka voisivat tarjota tuhansia työpaikkoja tehtävään soveltuvista työttömistä koulutetuille hoiva-avustajille. Näin hoitohenkilökunta voisi keskittyä ydintehtäviinsä nykyistä paremmin. Tärkeää on myös muuttaa asenteita: kaikkien työpanosta tarvitaan, myös osatyökykyisten työpanosta.

 

Lisätietoja:

Timo Kietäväinen

p. 0400 486 043

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2015 lopussa 44,2 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs