Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Työelämä kehittyy hyvään suuntaan

Teknologiateollisuus ry

Työelämä kehittyy hyvään suuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 16:40
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Työelämä on monien tutkimusten perusteella kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan. Työterveyslaitoksen erikoistutkija Marjo Wallin kumoaa Teknologiateollisuuden verkkolehden Vision haastattelussa myytin työelämän kurjistumisesta.

Työhyvinvointiin panostetaan koko ajan enemmän ja siitä hyötyvät sekä työntekijät että työpaikat. Systemaattinen työ kannattaa: yhden euron panostus työhyvinvointiin on tuonut yritykselle kuusi euroa takaisin, esimerkiksi sairauspoissaolojen vähentymisenä.

Parturikampaajasta levysepäksi

Pipa Sadiku otti työuralleen uuden suunnan ja kouluttautui kuudessa kuukaudessa laivalevysepäksi. Meyerin Turun telakalla työskentelee 3 500 ammattilaista ja lisää palkataan koko ajan. Katso Visiosta video Sadikun ajatuksista ja uravalinnasta.

Vähemmällä enemmän

Energiansäästö ei useinkaan tarkoita tinkimistä. Järkevästi toimimalla voidaan lisätä käyttömukavuutta samalla kun säästetään energiaa – ja rahaa.

Vapaaehtoisten energiatehokkuustoimien ansiosta energiaa säästyy vuositasolla jopa 600 000 omakotitalon vuosittaisen energiankäytön verran. Toimet leikkaavat vuosittain hiilidioksidipäästöjä yli 3,5 miljoonalla tonnilla ja turhia energiakuluja 440 miljoonalla eurolla.

Teknologiateollisuuden osalta kustannussäästöt vuosittain ovat 11,4 miljoonaa euroa.

Helvarilla energiansäästöinvestointien takaisinmaksuajat ovat olleet 3–6 vuoden luokkaa. Joidenkin energiansäästötoimenpiteiden takaisinmaksuaika on laskettu vain päivissä. Silloin parannukset ovat liittyneet työntekijöiden käyttötottumuksiin.

Kaivostoimintaa kestävälle pohjalle

Kaivosala tekee systemaattista työtä toimintansa kehittämiseksi. Rima on asetettu selvästi lain vaatimuksia korkeammalle.

Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteeri Eero Yrjö-Koskinen toteaa Visiossa, että Suomessa toimivat kaivosyhtiöt kokivat Talvivaaran tapahtumien tahranneen niiden maineen. Tilanne haluttiin korjata. Tältä pohjalta syntyi Kestävän kaivostoiminnan verkosto vuonna 2014.

Kaivostoiminnan sisällä on käyty laajaa keskustelua sidosryhmäyhteistyön tarpeellisuudesta. On ymmärretty, että siihen ryhtyminen on nykyaikaa ja säästää monilta hankaluuksilta. Ei riitä, että noudattaa lain asettamia minimivaatimuksia. Suomessa on useita esimerkkejä kaivosyrityksistä, joilla on hyvät ja toimivat yhteistyösuhteet paikallisiin sidosryhmiin. Esimerkkeinä Yrjö-Koskinen mainitsee Pyhäsalmen kaivoksen ja Paraisten Nordkalkin. Yrjö-Koskinen uskoo, että pidemmän päälle koko kaivossektori saavuttaa saman tavoitetilan.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs