Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tuusula-Seuran XXVI Aikakirja esittelee laajasti ennen julkaisematonta paikallishistoriaa.

Lottamuseo

Tuusula-Seuran XXVI Aikakirja esittelee laajasti ennen julkaisematonta paikallishistoriaa.

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 11:15
Julkaisija: Lottamuseo

Tuusula-Seuran uuden keskiviikkona 18.11.2015 julkistettavan Aikakirjan ovat tuottaneet yhteistyössä Tuusula-Seura ja Lottamuseo. Lottamuseo ja Lottakanttiini juhlistavat 20. toimintavuottaan tulevana vuonna 2016. Juhlavuoden kunniaksi Lottamuseo esittelee laajasti ja kattavasti Tuusula-Seuran aikakirjassa Syvärannan tilan historiaa, paikallisten ihmisten muistikuvia elämästä Syvärannassa, Lotta Svärd Säätiön toimintaa ja monille museovierailijoille elämyksellisen ja merkityksellisen Lottamuseon menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuuden visioita.  Lisäksi Aikakirjassa käsitellään Lottamuseon juhlavuoden erikoisteemaa Työmaahuoltoa. Sotien jälkeen Lottajärjestön rajatoimistosta kehittyi Työmaahuolto -niminen yritys, jonka toiminta vaikuttaa vielä tänä päivänäkin voimakkaasti suomalaiseen ruokailukulttuuriin.

Suomessa on vietetty kuluneena vuonna Jean Sibeliuksen, Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan syntymän 150-vuotisjuhlaa. Juhlavuosi on ollut erittäin antoisa etenkin kulttuurin ja matkailun näkökulmasta. Tuusulassa juhlavuotta on vietetty SHG 150 –teemalla. Alueella on tehty paljon töitä juhlavuoden tiimoilta ja Tuusula-Seuran uuteen Aikakirjaan on taltioitu ansiokkaasti näkökulmia juhlavuoden suurmiehistä sekä Tuusulan osalta juhlavuoden tapahtumista.

Tuusula-Seuran 26.Aikakirja tulee myyntiin torstaina 19.11.2015. Kirjaa myydään Lottamuseolla, Taidekeskus Kasarmissa ja valokuvaamo Lindellillä.

Liitetiedostot

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museota ylläpitää Lotta Svärd Säätiö. Lottamuseo avattiin yleisölle vuonna 1996.

Lisätietoja:
 
Käyntiosoite:
Rantatie 39, Syväranta
04310 Tuusula
Museo p. 09 274 1077
sähköposti: info@lottamuseo.fi

www.lottamuseo.fi

www.facebook.com/lottamuseo

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs