Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tutkimus: lähes 50 % valitsee kiinteistönvälittäjänsä arvalla

MyyAsuntoni.fi

Tutkimus: lähes 50 % valitsee kiinteistönvälittäjänsä arvalla

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Kiinteistönvälittäjän valinta ei ole helppoa. Tämä voidaan päätellä MyyAsuntoni.fi -verkkopalvelun teettämästä tutkimuksesta, jossa 41% vastaajista ilmoitti viimeksi valinneensa kiinteistönvälittäjänsä täysin sattumanvaraisesti.

Asuntokauppa on monille elämän suurin kauppa. Vastaajista suurin osa kuitenkin kertoi, että kiinteistönvälittäjien vertailu on tällä hetkellä liian hankalaa. Halua vertailuun kuitenkin on, sillä yli puolet vastaajista ilmoitti halunsa vertailla välittäjiä nimenomaan sähköisissä kanavissa. Syitä tähän ovat ennen kaikkea halu saada vertailukelpoisia tietoja välittäjistä sekä halu lukea myös vanhojen asiakkaiden puolueettomia mielipiteitä välittäjien palvelun tasosta. Lisäksi halutaan välttää välittäjiä, joiden ammattitaidosta ei ole mitään näyttöä.

"Tulos on karu mutta odotettu. Asuntokaupan onnistumisessa on kyse tuhansista euroista, joka on asunnon myyjälle harvoin yhdentekevä asia. Vertailu on ollut aiemmin hankalaa, mutta kuluttajien toiveesta on perustettu ilmainen välittäjäportaali MyyAsuntoni.fi, jossa kuluttajat saavat näkevät samat, vertailukelpoiset tiedot kaikista kiinteistönvälittäjistä ja muiden kuluttajien aitoja mielipiteitä välittäjistä. Tämä osaltaan tulee helpottamaan jatkossa kunnon välittäjän valintaa", kertoo toimitusjohtaja Jussi Hietaranta.

Tutkimuksen toteutti tutkimusyritys Kuulas tammikuussa 2015 ja siihen vastasi 205 kuluttajaa, jotka ovat myyneet asuntonsa viimeisen 6 kuukauden aikana tai ovat myymässä asuntonsa seuraavan 3 kuukauden aikana.

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fi, facebook.com/myyasuntoni, twitter.com/myyasuntonifi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs