Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Turkulaisopiskelijat NY Start Up -ohjelman voittoon urheilijoita yhdistävällä mobiilisovelluksella

Nuori Yrittäjyys ry

Turkulaisopiskelijat NY Start Up -ohjelman voittoon urheilijoita yhdistävällä mobiilisovelluksella

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 18:03
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Suomen paras NY Start Up -yritys kruunattiin tänään Yritystä Stadiin! -tapahtumassa Helsingissä. Korkeakouluopiskelijoille suunnatun NY Start Up -ohjelman voittajaksi ja Suomen edustajaksi European Enterprise Challenge -kilpailuun valittiin urheilukavereiden löytämiseen mobiilisovelluksen kehittänyt Activer NY Turusta.

NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat pääsevät kokeilemaan yrittäjyyttä osana opintojaan. Opiskelijat pyörittävät lukuvuoden ajan oikeaa yritystä monialaisissa tiimeissä ja oppivat käytännön työelämätaitoja ja yrittäjyysvalmiuksia. Monet myös jatkavat yrittäjinä NY-vuoden jälkeen. 

Tuplavoitto urheilukaverin löytämistä helpottavalla mobiilisovelluksella

Liike-elämän asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kolmessa eri turkulaisessa korkeakoulussa opiskelevien Jesse Kaislavuon, Tommi Ketolan, Julia Innilän, Vesa Fagerlundin ja Ville Salosen Activer NY:n sekä Start Up -ohjelman voittajaksi että Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinnon saajaksi. Tuomariston mukaan Activerilla on finalisteista paras kasvupotentiaali, jonka toteuttamista Hyundai tukee 15 000 euron investoinnilla. Activer NY pääsee myös edustamaan Suomea EM-kilpailuun Lissaboniin heinäkuussa.

Activer on seuraavan sukupolven mobiilisovellus, joka auttaa urheilijoita löytämään samanhenkistä seuraa niin lenkkipolulle, tenniskentälle kuin muillekin urheiluareenoille.

– Activer tarjoaa ainutlaatuista arvoa urheilijoille, heillä on valmis tuote, erinomaista osaamista ja kova nälkä toiminnan kehittämiseen, Hyundai Motor Finlandin Birger Blomberg ja Suomen Yrittäjien Mika Tuuliainen tuomaristosta kehuvat.

Parhaan yritysesittelyn palkinnon voitti pyörillä kulkeva kahvila Kaffillari NY ja kunniamaininnat menivät niinikään Kaffilarille ja taiteen verkkokauppa NAU.art NY:lle.

Yrittäjyys leviää korkeakouluihin akateemisen työttömyyden lisääntyessä

Korkeakoulutetut ovat tyypillisesti voineet luottaa valmistumisensa jälkeen varmaan leipään työnantajan palveluksessa ja yrittäjyys on puolestaan jäänyt alhaisemman koulutuksen saaneille. Näin ei kuitenkaan enää ole. Akateemisesti koulutettujen työttömyysasteen kasvaessa kovaa tahtia yhä useampi korkeakouluopiskelija näkee yrittäjyyden houkuttelevana tienä työelämään. Startup-boomi kukoistaa, mutta käytännönläheistä yrittäjyyskoulutusta ei monen korkeakoulun omilta kursseilta löydy.

– Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa ongelmaan ratkaisua NY Start Up -ohjelmalla, jossa opiskelijat pääsevät soveltamaan koulussa oppimia taitojaan kädet savessa ja kerryttävät samalla opintopisteitä. Ohjelmalle on kova kysyntä ja ensi lukuvuonna NY Start Up -yrittäjien määrä tuleekin kolminkertaistumaan ohjelman laajentuessa yhteistyössä Sitran kanssa kymmeneen uuteen korkeakouluun ympäri Suomea, ohjelman kehittämispäällikkö Petri Katajarinne sanoo.

Kuvia voittajista: http://1drv.ms/1EXpyDm

Activer: https://www.facebook.com/www.activer.net
Kaffillari: https://www.facebook.com/kaffillari
NAU.art: https://www.facebook.com/nauart.fi


Lisätietoja:

Petri Katajarinne, NY Start Up -ohjelman asiantuntija, Nuori Yrittäjyys ry
044 737 8610, petri.katajarinne(at)nuoriyrittajyys.fi

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi 

NY Start Up -ohjelma
NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat perustavat osana opintojaan lukuvuoden ajaksi yrityksen ja harjoittelevat yritystoimintaa oikeilla markkinoilla. Ohjelman aikana opiskelija oppii käytännön yritystoimintaa aina liikeidean kehittämisestä testaamisen kautta markkinointiin ja myyntiin. Samalla hän oppii tärkeitä työelämätaitoja kuten tiimityöskentelyä, talouden hallintaa ja itsensä johtamista. Parhaimmillaan oppiminen tapahtuu monialaisissa yritystiimeissä, joissa on mukana eri alojen opiskelijoita. Pyöritettyään harjoitusyritystä vuoden ajan opiskelijoilla on erinomaiset valmiudet perustaa oikea yritys. NY Start Up -ohjelma on korkeakouluille maksuton. nystartup.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs