Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tuo joulurauha myös liikenteeseen

Trafi

Tuo joulurauha myös liikenteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 11:43
Julkaisija: Trafi

Kiire, stressi ja liikenne ovat huono yhdistelmä, puhumattakaan liikenteestä ja alkoholista. Ruuhkat ja kasvavat liikennemäärät tuovat erityistä haastetta joululiikenteeseen.

”Oma asenne ratkaisee paljon myös joululiikenteessä. Avaimet turvalliseen liikenteeseen ja vastuulliseen liikkumiseen löytyvät pitkälti jokaisen omista taskuista. Liikenne, jos mikä on yhteispeliä”, muistutti Trafin pääjohtaja Kari Wihlman liikenteen joulurauhan julistamistilaisuudessa Rovaniemellä.

”Viime viikot ovat olleet traagisia tieliikenteessä. Pääsääntöisesti suomalainen liikenne, kaikissa liikennemuodoissaan on turvallista, mutta valitettavasti tieliikenteen turvallisuuskehityksessä olemme jääneet viime vuosina monista EU-maista”, totesi Wihlman: ”Tämä kehitys on pysäytettävä ja kuluneena vuotena kehitys on näyttänytkin menevän parempaan suuntaan viimeaikojen järkyttävistä uutisista huolimatta, mutta paljon on vielä tehtävää.”

Trafi näkee tärkeimpinä keinoina tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi autokannan uudistamisen, uusien kuljettajien taitojen parantamisen ja uuden teknologian suomien mahdollisuuksien käyttöönottamisen. ”Älyliikenne tuo paljon uutta liikenneturvallisuutta hyödyttävää, mutta kannattaa myös muistaa vanhat, toimivat turvavälineet, esim. turvavyön käyttäminen olisi pelastanut useita”, totesi Wihlman.

”Toivottavasti joulumieli ja muista välittäminen ulottuu myös liikenteeseen – ympäri vuoden”, tiivisti Wihlman.

Wihlman puhui Lapin poliisilaitoksen ja Trafin yhteisessä liikenteen joulurauhan julistamistilaisuudessa Rovaniemellä tänään 17.12.2014. Liikkuvan poliisin aloittama perinteinen liikenteen joulurauha julistettiin nyt kuudetta kertaa.

 

Lisätietoja

johtava asiantuntija Jussi Pohjonen, p. 029 5345 310, jussi.pohjonen(at)trafi.fi, twitterissä @JussiPohjonen
viestintäjohtaja Anna Jokela, p. 0400 439 955, anna.jokela(at)trafi.fi, twitterissä @Anna_Jokela

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs