Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Todennäköisesti Suomen halutuin Apukuski

LähiTapiola

Todennäköisesti Suomen halutuin Apukuski

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2016 klo 10:24
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola tuo markkinoille ajotapasovelluksen, joka ohjaa turvallisempaan ajamiseen  

LähiTapiola on tuonut markkinoille Apukuski-nimisen mobiilipohjaisen ajotapasovelluksen ensimmäisenä vakuutusyhtiönä Suomessa. Apukuski tallentaa automaattisesti ajomatkat, pisteyttää ne ja antaa palautetta. Sovellus on konkreettinen työkalu oman ajotavan seurantaan, kehittämiseen ja ajoturvallisuuden parantamiseen. Apukuski-sovellus täydentää LähiTapiolan älyratkaisujen valikoimaa. Sovellus on maalis-toukokuun pilottijakson ajan vapaasti käytössä kaikille asiakkaille.

Paikkatietoon perustuen sovellus tunnistaa, milloin aloitat ja lopetat matkan. Matkan päätyttyä näet ajoreittisi kartalla ja saat pisteet matkastasi. Pistemäärään vaikuttavat ennakoiva ajotapa, ajonopeus ja keskittymistä häiritsevä matkapuhelimen käyttö. Sovelluksella voi myös tarkastella ajohistoriaa, seurata pisteiden kehittymistä ja kutsua kavereita mukaan käyttämään sovellusta.

LähiTapiola sekä sovelluksen tuottaja, brittiläinen ohjelmistotalo Floow keräävät ja tilastoivat ajotietoja, kuten ajonopeuksia suhteessa aikaan ja paikkaan, selvittääkseen niiden ja liikenneympäristön vaikutuksia riskeihin. Käyttäjän tietoja ei luovuteta ulkopuolelle eikä tilastoitavia tietoja henkilöidä yksittäiseen ihmiseen. Sovelluksella halutaan kannustaa autoilijoita seuraamaan itse omaa ajotapaansa ja parantamaan seikkoja, joissa havaitsee korjattavaa.

–Olemme seuranneet pitkään telemaattisten palvelujen ja niihin liittyvien sovellusten kehittymistä ja etsineet asiakkaillemme sopivaa ratkaisua. Nyt meillä on ratkaisu, jota on todella helppo käyttää ja joka konkreettisesti auttaa asiakkaita. Haluamme sitouttaa ihmiset seuraamaan ja tarvittaessa kehittämään ajotapaansa turvallisemmaksi, taloudellisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Teettämämme kyselytutkimukset osoittavat, että ajokäyttäytymisen merkitys on tiedostettu liikenneturvallisuudessa, sanoo liikenneturvallisuuspäällikkö Markus Nieminen LähiTapiolasta.

Pilottivaiheessa sovellusta on päässyt testaamaan muun muassa LähiTapiolan henkilökunta. Moni yllättyi sovelluksen tekemistä havainnoista, esimerkiksi siitä, miten usein ajaessa tulee puhuttua puheluja vaikkakin hands freeta käyttäen tai että karttapohjasta voi nähdä, missä kohtaa on tullut tehtyä voimakas jarrutus.

Digitalisaatio ja innovaatiot tärkeä painopiste

Apukuski on ensimmäinen vakuutusyhtiön lanseeraama ajotapasovellus Suomessa, ja Apukuski täydentää LähiTapiolan älyratkaisujen valikoimaa. Vuodenvaihteessa LähiTapiola aloitti asumisen turvallisuutta edistävän älykoti-palvelukonseptin pilotoinnin ja viime vuonna markkinoille tuli älyhenkivakuutus, jossa oman terveyden ja hyvinvoinnin seuranta yhdistyy henkivakuutukseen.

LähiTapiola panostaa merkittävästi digitalisaatioon ja innovaatioihin, joilla halutaan luoda asiakkaille uusia tuotteita ja palveluita helpottamaan arkea. LähiTapiola haluaa muuttaa perinteistä vakuutusyhtiön roolia ja siirtyä korvaajasta vahinkojen ennaltaehkäisijäksi sekä turvallisemman ja terveemmän elämän mahdollistajaksi.

–Jatkossa digitaaliset ratkaisut tarjoavat asiakkaillemme uudenlaisia palveluita. Parhaimmillaan tämä näkyy asiakkaalle sujuvana asiointina ja elämänturvan kehittymisenä. Apukuski-sovellus on hyvä esimerkki nykytekniikan mahdollisuuksista, joilla asiakkaamme saavat uudenlaisia kokemuksia, sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström, joka johtaa LähiTapiolan digitalisaatio-hanketta.

Apukuski-sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta jo nyt ja App Storesta maanantaina 7.3.

Lisätiedot:

Markus Nieminen
liikenneturvallisuuspäällikkö, LähiTapiola
040 7466 107

Jari Sundström
toimitusjohtaja, LähiTapiola Vahinkovakuutus
050 5531 942

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

--

Nämä vaikuttavat Apukuskin antamaan kokonaispistemäärään

  • ennakoiva ajo – turhan rajujen kiihdysten ja jarrutusten välttäminen tuo lisäpisteitä.
  • ajonopeus – maltilliset nopeudet kasvattavat pistesaalista.
  • puhelimen käyttö ajon aikana – viestittelyn ja netin käytön välttäminen lisäävät pisteitä.

Lisämittarit ovat:

  • yhtäjaksoinen ajoaika – järkevästi ajoitetut lepotauot ovat plussaa.
  • vuorokaudenaika – ruuhka-aikojen välttäminen parantaa arvosanaa.

 Voit ladata sovelluksen maksutta iOS- ja Android-puhelimiin.

www.lahitapiola.fi/apukuski

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs