Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Tiedote: Puolustusvoimat ja Suomen Partiolaiset aloittavat yhteistyön

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Tiedote: Puolustusvoimat ja Suomen Partiolaiset aloittavat yhteistyön

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry. ja Puolustusvoimat ovat solmineet viisivuotisen puitesopimuksen yhteistyöstä vuoteen 2020 asti. Yhteistyö käynnistyy konkreettisesti partiolaisten Roihu-suurleirillä, joka kerää heinäkuussa Hämeenlinnan Evolle noin 17 000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Puolustusvoimat on yksi leirin tärkeä tukija ja osaltaan mahdollistaa kaikkien aikojen suurimman leirin rakentumisen.

Nyt solmitussa puitesopimuksessa on sovittu muun muassa periaatteet Puolustusvoimien materiaalin ja kaluston lainaamisesta ja vuokraamisesta Suomen Partiolaisten suurleirien ja -tapahtumien sekä maasto-, retki- ja kilpailutoiminnan tarpeisiin. Toteutettava yhteistyö sovitaan tarkemmin vuosittain.

Yhteistyösopimuksen ansiosta Suomen Partiolaisten järjestämien lasten ja nuorten suurtapahtumien ja leirien järjestelyt voidaan turvata entistä paremmin. Partiolaisille luontainen toimintaympäristö on metsä. Metsässä järjestettävät tapahtumat vaativat muun muassa kalustoa, jota Suomessa löytyy vain Puolustusvoimilta.

”Pitkäaikainen yhteistyö Puolustusvoimien kanssa on meille suuri tuki ja helpottaa esimerkiksi piirileirien ja muiden isojen tapahtumien järjestämistä. Olemme todella iloisia, että yhteistyön kautta pystymme entistä paremmin varmistamaan toimivat ja turvalliset leiriolosuhteet suurissakin tapahtumissa”, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Sopimuksen perusteella Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry. ja Puolustusvoimat kehittävät ja mallintavat yhteistyössä sellaisia toimintatapoja, joilla sekä partiossa että varusmiespalveluksessa ja naisten vapaaehtoisessa asepalveluksessa hankittuja tietoja, taitoa ja osaamista voidaan tuoda näkyväksi sekä tunnistaa ja tunnustaa virallisessa koulutusjärjestelmässä ja työelämässä.

”Puolustusvoimat osallistuu partiolaisten suurleiriin Roihu 2016 tukemalla sen toimintaa ja turvallisuutta. Nuoret ovat erittäin tärkeä maanpuolustuksen kohderyhmä. Roihulla kohtaamme heidät osana meidänkin toimintaamme ja toimintaympäristöämme. Lisäksi leirin kansainvälisyys mahdollistaa sen, että suomalaisen maanpuolustuksen viestiä viedään myös ulkomaille”, toteaa Puolustusvoimien koulutuspäällikkö Jukka Sonninen.

Suomen Partiolaisten Roihu-suurleiri järjestetään ensi heinäkuussa Hämeenlinnan Evon nuorisoleirialueella. Kaikkien aikojen suurimmalle partioleirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista 3000 ulkomailta.


Lisätietoja:

Suomen Partiolaiset– Finlands Scouter ry, puheenjohtaja Anna Munsterhjelm, puh. 040 5879514

Puolustusvoimat: Pääesikunnan koulutusosasto, Everstiluutnantti Timo Iltanen, puh. 0299 800.

 

 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Roihu on Suomen Partiolaisten yhteinen elämys, joka huipentuu kesällä 2016 suurleiriin. Roihu on enemmän kuin jättimäinen kesäleiri. Se on kokemus, jonka kaikki osallistujat ikään katsomatta tekevät yhdessä. Roihu on jotain aivan uutta ja erilaista! Leiri järjestetään 20.–28.7.2016. Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista 3000 on ulkomailta.

Seuraa Roihun tapahtumia sosiaalisen median kanavissa Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa @roihu2016 #roihu2016 #mäoonliekeissä - roihu2016.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs